Arıburnu Çıkarma - Son Dakika
Güncel

Arıburnu Çıkarma

Arıburnu Çıkarma

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Çanakkale Savaşı Dizisi'nin ilk kitabı yeni baskısıyla raflardaki yerini aldı

29.04.2015 16:42  Güncelleme: 16:43

İngiliz tarihçi ve muharebe alanları rehberi Stephen Chambers'ın Anzakların Arıburnu'na yaptıkları çıkarmanın en çetin ilk iki gününe ışık tutan kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketi ve yeni baskısıyla tarihseverlerin beğenilerine sunuldu.

Chambers'ın kitabı, 25 Nisan 1915 sabahı Avustralya ve Yeni Zelanda birliklerinden oluşan Anzak Kolordusu'nun, Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu bölgesinin engebeli, sarp arazisine yaptıkları çıkarmayı derinlemesine ele alıyor. Anzakların komutanlarının hedef gösterdiği tepeleri ele geçirmek için verdikleri mücadeleyi ve yurdunu istilaya gelen düşmanı püskürtmeye kararlı Türk askerinin azmini anlatan kitap, her iki taraftan da kişisel kahramanlık öykülerine yer veriyor.

Ayrıca muharebe sahası rehberi şeklinde düzenlenmiş eserde Arıburnu bölgesinde görülmesi gereken bilgiler ve ayrıntılı rotalar yer alıyor.

Anzakların verdikleri fedakâr mücadeleyle, başta kendilerini karşılayan komutanlardan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türklerin saygısını kazanmalarının ardından sonradan 'Anzak Koyu' adı verilen Arıburnu'na yapılan çıkarmanın 100. yıl dönümünde yayımlanan bu eser, askeri tarihe ilgi duyanlar için referans bir yayın olacak.

Türkçe'ye çevirisini İsmail Hakkı Yılmaz'ın, editörlüğünü ise Levent Cinemre'nin üstlendiği Arıburnu Çıkarma, İş Bankası Kültür Yayınları etiketi ve yeni baskısıyla raflardaki yerini aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arıburnu Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement