Arif Ünal Hedeflerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Arif Ünal Hedeflerini Anlattı

Arif Ünal Hedeflerini Anlattı

Almanya'da ikinci kez milletvekili koltuğuna oturan Arif Ünal, hedeflerini anlattı.

27.06.2012 11:12  Güncelleme: 11:40

Almanya'nın KRV Eyaleti'nde 13 Mayıs'ta yapılan seçimlerde ikinci kez milletvekili koltuğuna oturan Arif Ünal, DHA'nın Köln Bürosu'nu ziyaret etti. Yeşiller Milletvekili Ünal, başta Katılım ve Uyum Yasası'nın yaşama geçirilmesi olmak üzere göçmenlere yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 13 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Yeşiller'den ikinci kez milletvekili seçilen Arif Ünal, danışmanı Ahmet Ediz ile birlikte DHA'nın Köln Bürosu'nu ziyaret etti. Yeni dönemde SPD ile birlikte bu kez çoğunluk hükümeti olarak çalışacak olmalarından dolayı önlerinin açıldığını belirten Ünal, önümüzdeki 5 yıla ilişkin hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Önceki dönemde sağlık ve eğitim konularındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Arif Ünal, başta Katılım ve Uyum Yasası'nın yaşama geçirilmesi olmak üzere göçmenlere yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

GÖÇ VE UYUM KOMİSYONU'NUN BAŞINA GETİRİLİYOR Seçim sonuçlarının çoğunluk hükümetine imkan sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Arif Ünal, şöyle konuştu:

'Parti olarak eyalet çapındaki başarımızın yanında, Köln'de Yeşiller'in ikinci parti konumuna gelmesi bizi çok mutlu etti. Seçim öncesi vaadimiz olan SPD ile koalisyon kurulması konusunda yoğun pazarlıkların ardından sözleşmeyi de tamamladık. Kendi açımdan baktığımda, geçen dönem benim başkanlığımda meclis içinde göç ve uyum konularıyla ilgili bir alt komisyon vardı. Bu komisyon yeni dönemde tam yetkili komisyon olarak görev alacak. Başkanlığını da yine ben yapacağım. Böylece göçmenlere yönelik başlattığımız bir çok çalışmayı daha geniş yetkilerle devam ettirme imkanı bulacağız.'

FEDERAL ANLAMDA HEDEFLERİMİZ VAR

Katılım ve Uyum Yasası'nın uygulanmasıyla ilgili yönetmeliğin yeni dönemde yürürlüğe koyulacağını belirten Ünal, şöyle devam etti:

'Finansmanın da sağlanarak yasanın hemen hayata geçirilmesini sağlayacağız. İkinci sırada inanca dayalı İslam din dersleri var. Yaz tatili sonrası yeni öğretim yılında bunun da uygulamaya konulmasını amaçlıyoruz. Bunların yanında federal düzeyde göçmenleri ilgilendiren Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılması, çifte vatandaşlık, aile birleşiminin önündeki engellerin kaldırılması, göçmenlere yerel düzeyde seçme seçilme hakkının verilmesi, yabancı diplomaların tanınması ve bu tanınma işlemi içinde gerekli kursların eyalet tarafından finanse edilmesi konuları var. Şu anda Eyaletler Meclisi'nde SPD ve Yeşiller çoğunluğu var. Ama bu sorunların kesin çözümü için federal hükümet bir engel. Biz Eyaletler Meclisi'ndeki bir karar alsak da, federal hükümetin karşı çıkması durumunda Uzlaşma Komisyonu devreye girince istenen sonuç maalesef alınamıyor. Almanya'da 2013'te genel seçim var. Bu seçimde kırmızı-yeşil koalisyonun başa geçmesiyle gerekli düzenlemeleri yapabiliriz. Ama bunun için Eyalet Meclisi'ndeki mevcut çoğunluğu da göz önüne alarak çalışmalarımızı bugünden yapmalıyız.'

AYRIMCILIĞA KARŞI ARAŞTIRMA

Tüm bunların yanında dışlanma ve ayrımcılık konusuyla özel olarak ilgileneceğini belirten Yeşiller Köln Milletvekili Ünal, 'Eyalet düzeyindeki tüm yasaların ve kurumsal olayların gözden geçirilip, dışlanma ve yabancı düşmanlığının olup olmadığının araştırmasını yapacağız. Eğer varsa bunların giderilmesi için gerekli önlemlerin alınması konusu, koalisyon sözleşmesine alındı. Buna ek olarak ırkçılığa karşı bir eylem planı hazırladık' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arif Ünal Hedeflerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement