Arızlılı Depremzedelerden Valiliğe Dilekçe - Son Dakika
Güncel

Arızlılı Depremzedelerden Valiliğe Dilekçe

Arızlılı Depremzedelerden Valiliğe Dilekçe

Grubun Aynı Anda Valiliğe Girilmesine İzin Verilmeyince Depremzedeler Protestoda Bulundu.

17.01.2011 17:01

GRUBUN AYNI ANDA VALİLİĞE GİRİLMESİNE İZİN VERİLMEYİNCE DEPREMZEDELER PROTESTODA BULUNDU

İzmit'in Arızlı Mevkii'nde 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in 10 milyon dolarlık petrol yardımı karşılığı inşa ettirilen, hak sahibi olamamış depremzelerin yerleştirildiği konutlarda sorun hala çözülemedi. Buradan çıkarılmak istenen ve 2 yıldır direniş yapan depremzedeler bugün de Kocaeli Valiliği'ne giderek bu konutların asgari kredi faizi ve uzun vadeyle kendilerine satılmasını isteyen dilekçe verdi. Valilğe 30 kişilik grubun aynı anda girmesine izin verilmeyince depremzedeler protestoda bulundu.

Marmara Depremi'nin ardından birinci derecede yakınlarını kaybedenlerin yerleştirildiği 237 konuttan yaklaşık 100'e yakını boş. Buraya yerleştirilen Vali Muavinleri, İl deaire Müdürleri ile polis şefleri de yaşanan sorunlar nedeniyle Vali Ercan Topaca'nın talimatıyla daireleri boşalttı. depremzedelere de TOKİ'nin yaptırdığı konutlardan çok düşük taksitlerle ev önerildi. Yaklaşık 60 aile bunu kabul ederken 100 civarında depremzede ise terketmemekte direniyor.

Kocaeli Valiliği'nin "Süreniz doldu" diyerek çıkmalarını istediği, depremzedeler bugün de Kocaeli Vilayet binası önüne gelerek oturdukları dairelerin en düşük faizli kredi ve uzun vade ile kendilerine satılmasını isteyen dilekçeleri Valiliğe bırakmak istedi. Ancak sayıları 30'a yaklaşık bu kişileri polis toplu halde iseriye sokmadı. Bunun üzerine de "Arızlı bizimdir bizim kalacak", "Arızlı burada vali nerede?", "Vali şaşırma sabrımızı taşırma", "Ölmek var dönmek yok" şeklinde slogan attılar.

Vali Yardımcılarından Pekdemir ile bina girişinde tartışan depremzedeler daha sornra aralarından seçtikleri 3 kişiyi dilekçeleri vermek üzeri Özel kalem'e gönderdi

Depremzedeler adına açıklama yapan Recep Or, burada güç koşullar altında yaşam mücadelesi verdiklerini ve çoğunluğunun işssiz ve asgari ücret domlayında pa ile geçirdiklerini belirterek, "Bu konutlar depremzedeler için yapıldı ve bizim buraları boşalmamızın iztenmesi yasa dışıdır. Ancak biz de oturduğumuz bu darilerin uzun vadeli kredi ile bize satılmasını istiyoruz." dedi. Bu arada polis kotrolünde Vuilayet binasından ayrılan depremzedeler, kendilerini içeriye almayan ve Valilik binasına girmelerini engelleyen polis memurlarından şikayekti olmak üzede Adliye sarayı'na gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arızlılı Depremzedelerden Valiliğe Dilekçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement