Artvin Dışişleri Devreye Girdi, 6 Saat Sonra Eylem Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Artvin Dışişleri Devreye Girdi, 6 Saat Sonra Eylem Sona Erdi

Artvin Dışişleri Devreye Girdi, 6 Saat Sonra Eylem Sona Erdi

Nakliyeciler Gürcistan'ı protesto için Sarp Sınır Kapısı'nı TIR geçişine kapattı (ek)DIŞİŞLERİ DEVREYE GİRDİ, 6 SAAT SONRA EYLEM SONA ERDİArtvin Valisi Kemal Cirit Sarp Sınır Kapısı'nda eylem yapan nakliyecilerin sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Gürcistanlı yetkililere aktardı.

10.03.2016 20:42

Nakliyeciler Gürcistan'ı protesto için Sarp Sınır Kapısı'nı TIR geçişine kapattı (ek)

DIŞİŞLERİ DEVREYE GİRDİ, 6 SAAT SONRA EYLEM SONA ERDİ

Artvin Valisi Kemal Cirit Sarp Sınır Kapısı'nda eylem yapan nakliyecilerin sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Gürcistanlı yetkililere aktardı. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın da devreye girmesi üzerine iki ülke arasındaki karşılıklı telefon diplomasisinin ardından Gürcistan'ın başkenti Tiflis ile Batum kentinde bekletilen 90 dolayında Türk TIR şoförünün geçişlerine izin verildiği bilgisine ulaşıldı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu üyesi Alişan Ender Topaloğlu, sınır kapısında bekleyen nakliye firması sahipleri ile yaptığı görüşmelerin ardından TIR'ların bırakıldığı haberini teyit ettiklerini ve eylemi sonlandırdıklarını açıkladı. 6 saat boyunca kapıda bekleyen sürücüler Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş ve çıkışa başladı.

VALİ: GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ, EYLEM SONLANDIRILDI

Artvin Valisi Kemal Cirit konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gürcistan ile Türkiye'nin son dönemde dost ilişkisi yürüten iki ülke olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu dostluk ilişkisinin gelişerek artmasından yanayız. Kültürel anlamda işbirliğimiz yüksek seviyede. Biz bunu ekonomi ile taçlandırmış durumdayız. Nakliyecilik sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızın bir eylemi oldu. Son dönemde Tiflis hükümetinin risk standartlarını içeren bir genelgesi dolayısıyla Türk TIR'larının yaşadığı sorunlar oldu. Nakliyeciler zamanında ulaştıramadıkları mallar nedeniyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmış oldular, bu işten ciddi zarar görme aşamasına geldiler. Bugünkü eylemle birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile Dışişleri Bakanlığımız Gürcistanlı yetkililerle temas kurdu. Nihayet görüşmeler olumlu bir noktaya getirildi. Gürcistan'da bekleyen tüm TIR'ların gönderilmesi sözü verildi. Bu gelişme ile eylem sonlandırıldı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Dışişleri Devreye Girdi, 6 Saat Sonra Eylem Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement