Asimder'den Soykırım Sergisi - Son Dakika
Güncel

Asimder'den Soykırım Sergisi

Asimder\'den Soykırım Sergisi

ASİMDER Nahcıvan Üniversitesinde Soykırım Sergisi açtı.

02.04.2013 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslar arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) başkanı Göksel Gülbey, Nahcıvan Devlet Üniversitesinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ermeni çetecilerince yapılan katliamları sergileyen fotoğraf sergisini açtıklarını ve 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım günü öncesi Nahcıvan Devlet Üniversitesinde soykırım fotoğraf sergisinin açılmasının da Azerbaycanlıların soykırım gününe destek olduklarını ve Azerbaycan halkına Ermeniler tarafından yapılan soykırımı kınadıklarını belirtti.

Serginin açılışına, Nahcıvan Devlet Üniversitesi (NDU) Rektörü Prof. Dr. İsa Habipbeyli, Türkiye Cumhuriyeti Nahcıvan Başkonsolos muavini Ömer Güler, Nahcıvan Üniversitesi Dekanları ile öğretim görevlileri, Nahcıvan Türk lisesi okul müdürü ile öğretmenleri, Nahcıvan 'da okuyan Türk öğrenciler, Türk iş adamları, Nahcıvan Üniversitesinde okuyan Bangladeş, Güney Koreli ve Nijeryalı öğrencilerin yanı sıra Iğdır'dan giden ASİMDER üyeleri katıldı.

Soykırım sergisinde açılış konuşması yapan Nahcıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habipbeyli, "Türkiye-Azerbaycan ve Türk dünyasında hep soykırıma uğrayanların Türkler olduğuna dikkat çekerek, "Azerbaycan ve Türkiye'de soykırıma uğrayan Müslüman Türkler olmuştur. Ermeniler hep bölgelerde Müslüman Türklere karşı soykırımlar yapmıştır. Yapılan bütün kazılarda toplu mezarlardan çıkartılan cesetlerin hepsi Müslüman Türk'tür. Azerbaycan ve Türkiye soykırım meselesinde ortak haraket etmektedir. Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dediği gibi "Bir Millet İki Devlet" isek bir milletin iki diasporası olmaz, bir milletsek bir diasporamız olmalı artık Azerbaycan-Türkiye diasporası birleşmiştir. Ermenilere karşı birlik içinde çalışmaktadırlar. Müslüman Türklere yapılan soykırımı bütün dünyaya birlikte duyurmaktadırlar. Bu gün burada uluslar arası alanda açılan bu soykırım fotoğraf sergisi bunun bir örneğidir. Ermenileri bir kez daha Müslüman Türklere karşı yaptıkları soykırımdan dolayı kınıyoruz. Bu fotoğraf sergisini üniversitemizde açan ASİMDER'e teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolos muavini Ömer Güler ise; "ASİMDER'in Nahcıvan'da açmış olduğu bu fotoğraf sergisinin bizlerin ne kadar haklı olduğumuzu ve asıl soykırıma bizlerin uğradığının belgeleridir. Bu tür faaliyetlerin Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin gelişiminde fayda sağladığını" belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Asimder'den Soykırım Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement