Aslı Nemutlu'nun Babası: Sinir Savaşı Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Aslı Nemutlu'nun Babası: Sinir Savaşı Devam Ediyor

Aslı Nemutlu\'nun Babası: Sinir Savaşı Devam Ediyor

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde geçen yıl antrenman yaparken hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ikinci duruşmasını izleyen anne Ayşe Elerman Nemutlu, duruşma çıkışı gözyaşlarını tutamadı.

05.02.2013 17:20

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde geçen yıl antrenman yaparken hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ikinci duruşmasını izleyen anne Ayşe Elerman Nemutlu, duruşma çıkışı gözyaşlarını tutamadı. Mahkeme heyetinden olay yerinde keşif yapılması ve yeni bilirkişilerin inceleme yapması isteminde bulunan baba Metin Nemutlu ise "Sinir savaşı devam ediyor" dedi.

Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılacak Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken, tahta kar perdelere çarparak öldü. Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3- 6 yıl hapis cezası istemi ile dava açıldı. Nemutlu ailesinin itirazı üzerine Türkiye Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan hakkında da 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde aynı suçtan ayrı bir dava açıldı. 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın Aslı'nın ilk dosyasının olduğu 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'yle birleştirilmesine karar verildi.

3Ç SORUMLUNUN İFADESİ ALINAMADI

Bugünkü ikinci duruşmada Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Elerman Nemutlu, baba Ahmet Metin Nemutlu, avukatları, sanık Nevzat Bayraktar, sanık avukatları hazır bulundu. Aslı'nın ölümünden sorumlu bulunan Ahmet Muhtar Kurt, Ahmet Demir ve Ebubekir Urhan'ın dosyası 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nden gönderilmediği için duruşmada ifadeleri alınamadı.

Nemutlu ailesinin avukatı Sinem Oskay Baş, Aslı'nın ölümünün ardından Kayak Federasyonu'ndan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilen tüm kayak tesislerinde pistlerin güvenlik ağlarla örüldüğüne dikkat çekti. Avukat Baş, şöyle dedi:

"Daha önce sporcuların Süper G yarışlarına katılma zorunluluğu vardı. Aslı'nın ölümünden sonra sporcuların inisiyatifine bırakıldı.Yarışlardaki bu değişiklik Aslı'nın ölümü ile ilgilidir. Türkiye'deki pistler Süper G yarışlarına uygun olmadığı için böyle bir değişikliğe gidildi. Kayak sezonu bitmeden Aslı'nın öldüğü pistte keşif yapılmasını istiyoruz. Dosyadaki bilirkişi raporları birbiri ile çelişmektedir."

İnşaat, meteoroloji ve spor alanında yeni bilirkişilerin atanmasını isteyen anne Ayşe Elerman Nemutlu, bilirkişilerin Erzurum dışından seçilmesini önerdi. Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın avukatı Asım Kılıç ise dosyada yeterince bilirkişi raporunun olduğunu, dosyadaki tüm kanıtların toplandığını öne sürdü.

ASLI'NIN ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Erzurum 4'ncü Asliye Ceza Hakimi Haşim Kızıltaş, diğer 3 sanığın ifadelerinin alınması için duruşmayı 6 Mart'a erteledi. Nemutlu ailesinin keşif ve bilirkişi istemi önümüzdeki duruşmada kararlaştırılacak. Duruşma sonrası Adalet sarayı önünde söyleyecek bir şeyin olmadığını belirten Aslı'nın annesi üzüntüsünün depreştiğini bildirdi ve gözyaşlarını tutamadı. Aslı'nın babası Ahmet Metin Nemutlu ise şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz iki ayrı dosyasımız vardı. İkinci dosyasının, birinci dosya ile birleşmesi için süre yeterli olmadığından bugünkü duruşmada hakim bey tanıktan, sanığa dönen arkadaşların ifadesini alamadı. Bu sebepten dolayı mahkeme 6 Mart'a ertelendi. 6 Mart'ta büyük ihtimalle tüm tanıklar ve sanıklar dinlecek, bir bilirkişi tesbit edilecek bu çerçevede de kış ayı bitmeden üniversiteden gerekli olan bilirkişi istenecek. Olay yeni baştan bizim anladığımız şekliyle tetkik edilecek. Ondan sonra da inşallah bir karara bağlanacak diye bekliyoruz. Keşifle ilgili bir karar verilmedi ama görüntü sanki yapılacak gibi gösteriyor. Hakim bey sonraki duruşmada net kararı verecek. Onun dışında bizde bilmiyoruz. Geliyoruz, tekrar geleceğiz, takip ediyoruz. Sinir savaşı devam ediyor kısacası." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aslı Nemutlu'nun Babası: Sinir Savaşı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement