Okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgilerinin, becerilerinin, değerlerinin ve tutumlarının gelişimini desteklemek, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene katkı sağlamak, bu döngü sayesinde İlçemizdeki okul ve öğrenci başarısını arttırmak amacıyla projeyi tanıtmak için Isparta İli Mehmet Köse Ortaokulu Müdür Sayın Ömer Çelikkol Büyük Şehir Belediyesi Atakum Sanat Mekezinde 3(üç) oturum halinde gerçekleştirecektir.
Proje kapsamında öğretmen ve yöneticilere öz değerlendirme anketi uygulanacaktır. İki haftalık zaman dilimleri içinde, belirlenen film ve videoları izleyecekler, kitap okuyacaklar ve belirlenen makaleleri inceleyeceklerdir. Okunan kitaplara izlenen video ve filmlere, incelenen makalelere ait formlar dolduracaklar ve bunlardan oluşan bir "Mesleki Gelişim Dosyası" tutacaklardır.
Böylece okulun iyileştirilmesinde rol alacak öğretmenlerin okulda pozitif bir değişim süreci içinde kurum kültürü geliştirmelerini, okulu bir takıma dönüştürmelerini, okulu n doğal liderlerini tespit etme ve aktif hale getirmelerini, tartışma ve meslektaş deneyimlerinden, analizlerinden yararlanarak, yeni yaklaşımlar keşfetme süreci içine girmelerini, "Şu an neredeyim?" , "Neleri bilmem gerekiyor?" ve "Gelişimim için neler yapabilirim?" sorularına cevap aramalarını, aldıkları cevaplardan elde ettikleri başlangıç noktasıyla kendi kişisel ve mesleki planlamalarına yönelme ve uygulamaya girmeleri projenin hedeflerini oluşturmaktadır.
Son Dakika › Güncel › Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Lider Öğretmen Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.