İş Adamı Edip Baybaşin Silahlı Saldırıya Uğradı - Son Dakika
Güncel

İş Adamı Edip Baybaşin Silahlı Saldırıya Uğradı

Ataşehir'de silahla yaralanan iş adamı Edip Baybaşin hastaneye kaldırıldı. Baybaşin'lerin ismi, Londra'daki Türklere ve Kürtlere korku salmıştı.

23.12.2015 19:15  Güncelleme: 21:40

İş adamı Edip Baybaşin Ataşehir'de silajlı saldırıya uğradı. Baybaşin'in soyadını mahkeme kararıyla 'Fırat' olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

SALDIRGANLAR OLAY YERİNDEN KAÇTI

Alınan bilgiye göre, İçerenköy Mahallesi Ertaç Sokak'ta aralarında daha önceden anlaşmazlık bulunan kişi ya da kişilerle tartışan iş adamı Edip Fırat, silahla vurularak yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, Fırat'ı silahla yaralayan kişi ya da kişiler olay yerinden kaçtı. Edip Fırat, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından, özel bir hastaneye kaldırıldı.

SOYADINI MAHKEME KARARIYLA DEĞİŞTİRDİ

Olay yerine güvenlik şeridi çekerek delil toplayan polis, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen Edip Fırat'ın, daha önce Baybaşin olan soyadını mahkeme kararıyla değiştirdiği öğrenildi.

BAYBAŞİNLER KİMDİR?

Tekerlekli iskemleye mahkum uyuşturucu kaçakçısı Abdullah Baybaşin, Londra'da görülen davasında 22 yıl hapse mahkum edildi. Bir zamanlar 'Avrupa'nın Escobar'ı' olarak nitelenen kardeşi Hüseyin de Hollanda'da bir cezaevinde yatıyor. Yıllar boyu Baybaşin'lerin ismi, Londra'daki Türk ve Kürt toplumlarında korku yarattı. Kendilerine başvuran insanlar üzerinde öylesine bir etkileri vardı ki, onlara sadece ve çoğu zaman sessizce 'Aile' olarak hitap edilirdi. Baybaşinler'in kökleri Güneydoğu Anadolu bölgesine uzanıyor. Ailenin uyuşturucu dünyasına ilk adımı 1970'li yıllarda Lice'de eroin rafine ederek attığı söyleniyor.

"AVRUPA'NIN ESCOBAR'I"

1998 yılına gelindiğinde ise, Avrupa'ya eroin kaçakçılığı yaparak milyonlar kazanmaya başladılar. Kolombiya'nın uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın ardından, 'Avrupa'nın Escobar'ı' olarak adlandırılan Hüseyin Baybaşin, 1994'te İngiltere'ye gelerek sığınma başvurusunda bulundu. Başvurusu kabul edilen Hüseyin Baybaşin daha sonra kendisine üs olarak Amsterdam'ı seçti.

HÜSEYİN BAYBAŞİN

Hüseyin Baybaşin'e 'Avrupa'nın Escobar'ı' deniyordu. Kardeşi Abdullah ise İngiltere'ye 1997 yılında geldi. Abdullah Baybaşin, İngiltere'ye gelir gelmez sığınma talebinde bulundu. Abdullah Baybaşin'in İngiltere'deki eroin kaçakçılığında aslan payını elinde tuttuğuna inanılıyor. Bir rakibi tarafından vurulmasının ardından tekerlekli sandalyeye mahkum olan Abdullah Baybaşin, sığınma talebi değerlendirildiği sırada Londra'nın kuzeyinde bulunan Edgware semtinde geniş bir evde oturuyordu. Kardeşi Hüseyin Baybaşin, Temmuz 2002'de uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunarak Hollanda'da ömür boyu hapse mahkum edildi. Ancak Akdeniz ve Ege sahillerinde turistik merkezlere yatırdığı servetinin büyük bölümünü koruduğu sanılıyor. Her iki kardeş de, yaklaşık 45 milyar dolar hacmindeki eroin kaçakçılığına Türkiye hükümetinden üst düzey yetkililerinin de karışmış olduğunu ileri sürmüşlerdi.

BOMBACILAR ÇETESİ

Abdullah Baybaşin bir dönem, Londra'daki Türk ve Kürt toplumlarına korku salan Bombacılar adında, gençlerden oluşan bir çete kurmuştu. Bombacılar dükkan ve iş yerlerine silahlı baskınlar düzenleyerek, haraç talebinde bulunurlardı. Çok tehlikeli adamlardı. Toplum içinde kötü bir üne sahiplerdi. Bir defasında samuray kılıçları, metal çubuklar, ıstakalar ve silahla donanmış 20 kişilik bir çete Stoke Newington semtinde bir Türk kafesine girmiş; silahlar ateşlenmiş ve kafede bulunan bir kişinin işaret parmağı kesilmişti. Dükkan, kafe ve küçük ölçekli işletmelerin sahipleri ölüm tehditleri alıyor ve bazıları yılda 17 bin dolardan fazla haraç ödüyordu. Kemal adıyla bilinen ancak ismini açıklamak istemeyen bir Türk iş adamı, yaptığı açıklamada "Çok tehlikeli adamlardı. Toplum içinde kötü bir üne sahiplerdi" diye konuştu.

GREEN LANES'DE ÇATIŞMA ARDINDAN OLAY YERİ

Kasım 2002'de Green Lanes'deki sokak kavgasında bir kişi öldü. 9 Kasım 2002'de Bombacılar ile PKK/Kadek üyeleri arasında çatışma çıktı. Kuzey Londra'nın Green Lanes bölgesinde çıkan sokak kavgasında, Alişan Doğan isimli bir kişi hayatını kaybetti. Scotland Yard olarak bilinen İngiltere Emniyet Müdürlüğü, Baybaşin'ler hakkında istihbarat toplama faaliyetlerini hızlandırdı. Aralık 2003'te bir dizi baskın düzenlendi ve birkaç kişi gözaltına alındı. Çok sayıda silah, pala, çalıntı cep telefonu ve büyük miktarda sahte para ele geçirildi; ayrıca işkence odası olduğu sanılan bir mekan ortaya çıkarıldı. Yasal süreç başlatıldı ve şubat ayında Baybaşin çetesinin altı üyesi, silahlı suç olaylarına karışmak, şiddete, şantaja başvurmak ve haraç toplamak suçlamalarını kabul ederek toplam 68 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İş Adamı Edip Baybaşin Silahlı Saldırıya Uğradı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Adamı Edip Baybaşin Silahlı Saldırıya Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • serdar: Eroinciler ne zamandan beri işadamı oldu la. 63 0 Yanıtla
  • Bilal: TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!! GÖRECEKSİNİZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜÜÜÜÜÜ GÖREÇEKSİNİZ!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20 36 Yanıtla
    csr: ne zmaamn 10 4
  • ...YİBO...: ......VATAN MİLLET SEVGİSİ MAYA GİBİDİR...KANI VE SÜTÜ BOZUKLARDA TUTMAZ........HAİN GEZİZEKALİLAR, HAİN CHP VE HDP LİLER BOŞUNA UĞRAŞMAYIN SİZDE TUTMAZ....!!! 30 18 Yanıtla
  • csr: yok sedat şahinmiş yok pekermiş allatin çakıcıymış bunlar hepsi boş. en kralı baybaşin. adam devletten destek almadıgı halde yaptıklarına bakın. ESCOBAR olmuş. ulan devlet yardım etmesse deıgerlerı tırnak makası bıle kullanamaz. 14 10 Yanıtla
  • Muslim: Su testisi anam... 19 2 Yanıtla
  • Çirkin kral: Ingiltere deki çeteleri polis temiz lemiyor istese bir günde temizler ama işine gelmiyor cunku eroin esrar kim satacak karakolda bile polis sana soruyor istiyonmu 17 2 Yanıtla
  • Gök Yeleli Bozkurt: Dün oflu ismail-bugün edip baybaşin-ikiside uyuşturucu kaçakcısı nasıl bir bağlantı var acaba.oflu gerçekten eceliylemi öldü... 18 0 Yanıtla
  • Misafir: Sözü edilen çete dünyanın en adi yaratıklarındandır. 12 1 Yanıtla
  • Adonis: İş adamı heeee 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement