Atatürk Havalimanı'nda İnsan Odaklı Teftiş - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda İnsan Odaklı Teftiş

Atatürk Havalimanı\'nda İnsan Odaklı Teftiş

"Havalimanları İşyerlerinde Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi" amaçlı olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlayan teftiş sona erdi.

28.06.2013 12:09  Güncelleme: 12:26

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince "Havalimanları İşyerlerinde Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi" amaçlı olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 13 mart günü başlayan teftişin son buldu. Bakanlık Başmüfettişi Bekir Satılmış, ilk kez ceza yöntemine dayalı bir teftiş yapmadıkların belirterek, insan odaklı bir teftiş yaptıkları için de çok olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

Teftişin dün tamamlanmasının ardından İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu'nun düzenlediği bir toplantıda açıklama yapan Çalışma Bakanlığı Başmüfettişi ve Denetimler Koordinatörü Bekir Satılmış, denetimler sonucunda arzu ettikleri ivmeyi yakaladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

" Biz yaklaşık 3 aydan beri alanda denetimdeyiz . Bizim esas itibariyle bakanlık olarak yapmak istediğimiz şuydu; yıllardan beri yapılan çok farklı bir uygulamayla, ceza yöntemine dayalı bir teftiş sisteminden, insanı teftişin odağına koyan ve rehberlik esaslı yeni bir teftiş anlayışıyla başladık. Nitekim üç ayın sonunda çok olumlu sonuçlara ulaştık. Bu hususta, burada hazır olan işveren kuruluşlarının tamamı bize yardımcı oldu. Bu işveren ilişkisiyle iyi bir sonuca vardık. Biz oldukça mutluyuz. Arzu ettiğimiz ivmeyi yakaladımız için de memnun olarak ayrılıyoruz. Dolayısıyla bize bu konuda çok yardımı olan Türk Hava Yollarına, TAV yöneticilerine ve tüm kuruluşların yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Bu teftişlere biz pilot bölge olarak Ankara Esenboğa Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Havalimanlarını seçtik. Bu yıl itibariyle bu teftişlerin sonucunu değerlendiren rapora istinaden diğer havalimanlarını da nasıl alacağımıza dair bir program yapacağız."

ŞİRKETLERİN PERSONEL UYGULAMALARI, ÇALIŞMA MEVZUATI DENETLENDI

TAV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğan ise Atatürk Havalimanı'nın tepeden tırnağa denetimden geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Müfettişler sektörel denetim yaptılar. Burada faaliyet gösteren tüm şirketlerin personel uygulamalarını, çalışma mevzuatı uygunluklarını denetlediler. Burada TAV ve bağlı şirketlerini, havalimanımızdaki bütün paydaşlarımızın, örneğin THY ve tüm hava yolu şirketleri, bunların alt servis sağlayıcıları, yeme içme sektörü, buradaki bütün kiracılara kadar bütün işletmelerin hepsi denetimden geçti. Şimdi sektörel denetim raporu hazırlayacaklar. Bunun sonucunda havacılık sektöründeki bazı uygulamaların daha da iyi düzenleneceğine ve daha uygun hale getirileceğine inancımız büyük" dedi.

FK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda İnsan Odaklı Teftiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement