Atlama Kulesinde Zirve Için Ter Dökecekler - Son Dakika
Güncel

Atlama Kulesinde Zirve Için Ter Dökecekler

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek ve dünyanın en zor kısa yarışları arasında gösterilen Red Bull 400, yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla yarın Erzurum'da yapılacak.

19.05.2017 11:46

İLHAMİ ERKILIÇ - Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek ve dünyanın en zor kısa yarışları arasında gösterilen Red Bull 400, yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla yarın Erzurum'da yapılacak.

Türkiye'nin çeşitli illerinden kente gelen atletler, dağ maratoncuları ile bisikletçiler, Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Kiremitlik Tepe'de bulunan atlama kulesinde, 400 metreyi en kısa sürede tırmanma yarışı için mücadele edecek.

Yarışma sonunda zirvede yer alan sporcu, dünya yarışlarına katılmaya hak kazanacak. Yarışmada dereceye giren diğer sporculara ise çeşitli hediyeler verilecek.

Erzurum Red Bull 400 Yarışma Sorumlusu ve Yöneticisi Caner Odabaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun kayakla atlama kulelerinde yapılan 400 metrelik dikey koşu yarışı olduğunu söyledi.

Yarışın kısa süreli ve zor olduğuna dikkati çeken Odabaşoğlu, "Bu yarış kısa süreli ve zorlayıcı. Dünyada 22 ülkede atlama kulesi var. Bizim tek atlama kulemiz Erzurum'da. Bu yarış serisini bu alanda, dünyanın en başarılı sporcusu olan milli atletimiz Ahmet Arslan'ın ülkesinde yapmak bizim için büyük gurur." dedi.

Odabaşoğlu, organizasyona kayıtlarının yaklaşık 4 ay önce açıldığını ve Türkiye'nin çeşitli illerinden Erzurum'a gelecek yaklaşık 300 sporcunun yarışta ter dökeceğini ifade etti.

Erzurumluları yarışları izlemeye davet eden Odabaşoğlu, "Red Bull 400 sadece kısa ve zor değil, aynı zamanda festival havasında geçen yarış. Erzurum halkını aileleriyle çok güzel bir gün geçirmek için yarın Kiremitlik Tepe'ye atlama kulelerine davet ediyoruz." diye konuştu.

Arslan: "Kendi evimizde ilk defa koşmak nasip olacak"

Milli atlet Ahmet Arslan da yarışlara 2011 yılından beri katıldığını ifade ederek, "Organizasyonun dünyadaki ilk şampiyonuyum ve bu yarışlara ilk kez Türkiye'den katılan sporcuyum." ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar yurt dışında 13 defa düzenlenen yarışlarda 12 kez şampiyonluk kazandığını anlatan Arslan, bir kez de ikinci olduğunu kaydetti.

Arslan, etkinliğin 14 farklı ülkede yapılan bir yarış haline geldiğine değinerek, "Organizasyon, bu yıl ilk defa ülkemize ve Erzurum'a geldi. Bunun için çok mutluyum. Çünkü geçtiğimiz yıllarda hep farklı ülkelerde Red Bull 400 yarışlarında koştum ama kendi evimizde ilk defa koşmak nasip olacak." açıklamasında bulundu.

Daha önceden kendisinin dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandığını dile getiren Arslan, Erzurum'daki yarışa tasnif dışı katılacağını vurguladı.

Erzurumlu sporseverleri etkinliğe davet eden Arslan, organizasyonun dünyanın en zorlu 400 metre yarışı olduğuna işaret ederek, "Normal şartlarda stadyumda yapılan bir 400 metre yarış 40-42 saniye sürüyor ama buradaki yarış 4 dakika ile sporcunun kondisyon seviyesine göre 6-7 ve 10 dakikayı bulabiliyor. Kulenin belirli bölümlerinde eğim yüzde 40'lara kadar yaklaşıyor. Açıkçası düz duvara tırmanmak gibi bir şey ama çok zevkli bir yarış." şeklinde konuştu.

Erzurum DADAK Doğa Sporları Kulübü dağ kayağı sporcusu Muhammet Furkan Polat da yarışa kulüp olarak başvurduklarını belirterek, "Red Bull 400 dünyanın en zor sporlarından ve yarışlarından biri. Pist bayağı zorlu görünüyor. Yarışta arkamıza bakmadan tırmanmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Alpin Doğa Sporları Yöneticisi Mustafa Tekin ise yarışa doğa sporları organizasyonu olarak 60 kişiyle katıldıklarını aktardı.

Tekin, yarışmacılar arasında dağ kayakçıları, dağ bisikletçileri, dağcılar ve birçok doğa sporcusu ile atletlerin olduğunu ifade ederek, "Ayrıca 30 arkadaşımızda gönüllü olarak organizasyonda görev alacak. Böyle bir yarışın Erzurum'da yapılmasından çok mutluyuz. Yarışların yapıldığı gün yüzlerce kişi atlama kulelerimizde zıplayacak, koşacak ve eğlenecek." diye konuştu.

Atlama Kulesinde Zirve Için Ter Dökecekler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atlama Kulesinde Zirve Için Ter Dökecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement