ATSO İşbirliği Protokolu İmzaladı - Son Dakika
Güncel

ATSO İşbirliği Protokolu İmzaladı

ATSO İşbirliği Protokolu İmzaladı

ATSO ile Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Federal Bölgesinin Stavropol Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

27.11.2013 08:54

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Federal Bölgesinin Stavropol Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sektörel Ticaret Heyeti gezisine Artvin Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı iş adamları da katıldı. Gerçekleşen geziye Artvin'den, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, İş Adamı Mustafa Kemal Yılmaz, Muammer Yavuz, Hasan Günaldı ve Eski ATSO Ynt. Kur. Başkanlarından Ahmet Varan katıldı. Program kapsamında Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ile Stavropol Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası arasında İşbirliği protokolü imzalandı.

Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği organizasyonunda Bölgemizin hedef pazarı konumunda bulunan Rusya Federasyonu'nun, Bölgemize yakın Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi merkezi kentleri olan Stavropol ve Pyatigorsk şehirlerine yönelik, 10–14 Kasım 2013 tarihlerinde "İnşaat Malzemeleri Sektörel Ticaret Heyeti" programı düzenlendi.

İmzalanan protokol kapsamında, Stavropol ve Bölgesinde yatırım yapacak iş adamlarına Stavropol Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından şirket kuruluşu, pazar araştırması ve yatırım alanlarında ve mevzuat konularında danışmanlık düzeyinde hizmet verilecek. Bu nedenle, Stavropol ve hinterlandı olan Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi illerine ihracat ve yatırım yapacak ihracatçı ve iş adamlarımız, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ile irtibata geçerek, ticaretlerini daha kolay gerçekleştirebilecekler.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada; Bölgemize coğrafi yakınlık ve karayolu ile hızlı ulaşım açısından önemli potansiyeller ihtiva eden ve Ülkemizin en önemli ticaret partneri olan Rusya Federasyonu'nun ihracat açısından cazip Bölgesi Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi pazarının Bölge ihracatı açısından değerlendirilmesi gereken önemli merkezler oluğu, değerlendirilmesi gereken bir bölge olduğu kaydedildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ATSO İşbirliği Protokolu İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement