Atsushi Miyazaki Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Atsushi Miyazaki Parkı Açıldı

Atsushi Miyazaki Parkı Açıldı

Sivil Savunma ordusuna 720 gönüllü katıldı.

13.03.2012 16:09

İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN KATILIMIYLA

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Valiliği Acil Afet Durum Müdürlüğü işbirliği ile Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkında gerçekleştirilen, hafif arama ve kurtarma eğitimlerini tamamlayan 720 gönüllünün sertifika törenine katıldı.

Hasan Doğan Spor Kompleksinde Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, AK Parti İstanbul milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile 23 Ekim'de Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Japonya'dan, arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için görevli olarak geldiği Erciş'te, 9 Kasımda meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin "Association for Aid and Relief" (AAR) adlı yardım organizasyonundaki ekip arkadaşları ve Bayram Oteli enkazından sağ kurtulan yardım gönüllüsü Miyuki Konnai katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve ilçe kaymakamı Şevket Cinbir'in de hazır bulunduğu törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu "Bahçelievler Belediyesi olarak Deprem Arama Kurtarma eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Ülkemizin Deprem gerçeğini, her yurttaşımızın bilmesini istiyoruz. Ve sivil savunma gönüllülerinin, Ülkemiz de her kentte güçlenmesini istiyoruz" dedi.

Sertifikalarını Bakan Şahin ve Japon Başkonsolos Hayashi'den alan Başkan Develioğlu ve Kaymakam Cinbir ile belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye personeli, diğer ilçe belediyelerinden kursa katılan personel ve sivil göünüllülerden oluşan 720 kişi sivil savunma gönüllüleri ordusuna katıldı.

Sertifika töreninin ardından, Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkına geçen Bakan Şahin ve beraberindekiler, parkın açılışını temsili olarak yeniden yaptıktan sonra, Van depreminde yaşamını yitiren Atsushi Miyazaki anısına saygının ifadesi olarak hazırlanan şeref defterine duygularını yazdılar…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atsushi Miyazaki Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement