Avcılar Arenada Muhteşem Kırkpınar - Son Dakika
Güncel

Avcılar Arenada Muhteşem Kırkpınar

Avcılar Arenada Muhteşem Kırkpınar

Türkiye'nin tek gecesi güreşi yapılan Avcılar Arenada Başpehlivan Gökhan Arıcı oldu.

27.08.2012 09:46

Türkiye'nin tek gece güreşi yapılan Avcılar Arena da yapılan 11. Geleneksel yağlı güreş müsabakaları kırar kırana geçti. 11. Başpehlivanlık kürsüsüne hedefi Kırkpınar Başpehlivanlığı olan genç güreşçi Gökhan Arıcı rakibi Recep Kara'yı finalde çift dalarak tuş ederek büyük ödülü aldı. Şeref kürsüsüne çıkan Gökhan Arıcı , "Recep ağabeyi büyük güreşçi Kırkpınar Baş pehlivanını yendim. Hedefim Türk güreşine hizmet etmek" dedi. Recep Kara ise, "Gökhan Arıcı kardeşimiz Genç bir kardeşimiz hedefi var. Geleceğini parlak bir güreşçi. Buradaki güreşler Kırkpınar'ın rövanşı idi. Başarılar diliyorum. Ata sporumuz güreşe katkı sağlayan Avcılar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AKIN ETTİLER

Avcılardaki güreşlere Kırkpınar'ın efsane başpehlivanları akın etti. Başta Savaş Yıldırım, Osman Aynur, Recep Kara Gökhan Arıcı, Yeşil Yeşil, Ziya Ünlü, Sedat Gökmen, Şaban Yılmaz, Bünyamin Yavuz gibi isimler Avcılara geldi. Güreş ağası Hasan Yarbasan Avcılar Marmara caddesinde kortej eşliğinde halkı güreşlere davet etti. Ağa Davul zurna eşliğindeki kortejle güreş alanı Arenaya yürüdüler.

MÜKEMMEL ATMOSFER

Türkiye'de sadece Avcılarda yapılan gece yağlı güreş müsabakalarına onlarca pehlivan ve yüzlerce güreş sever katıldı. Arenayı dolduran güreş severler pehlivanları yakından görme fırsatı buldu.

Gece serin bir havada yapılan güreşlerin finali gece saat 02/ ye kadar sürdü. Türkiye'nin parlayan Yıldızı Avcılarda atmosfer tek kelime ile muhteşem ve görülmeye değerdi.

KISKANANLAR ÇATLASIN

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci Arena da yaptığı konuşmada Ata sporumuz güreşi her yıl yaptıklarını belirterek, "Bizim başarılarımızı kıskananlar var. Yaptıklarımızı görüyorsunuz. Ne yaparlarsa yapsınlar her türlü engellenmelere rağmen güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Kıskanlar olacaktır. Bizi siyasi manevralarla kimse alt edemeyecektir. Gücümüzü siz sevgili halkımızdan alıyoruz. Bizim kardeşçe birlik ve beraberlik içinde bu güzel ülkemizde yaşam sürüyoruz. Siyasiler bir araya gelip bu sorunu çözsünler. Kimse ölmesin istiyoruz." dedi

YARI FİNAL 1,5 saat FİNAL 5 DADİKA SÜRDÜ

Yarı final tam bir bucu saat sürdü. Osman Aynur ile Recep Kara kırar kırana güreştiler. Recep Kara güreşi puanla alarak finale çıktı. Bu sırada çok yoruldu. Arena da yapılan final müsabakalarında Kırkpınarda görüşen başpehlivanlardan 24 baş başpehlivan güreşti. Finale ise Recep Kara ile Gökhan Arıcı adını yazdırdı.

5 DAKİKA DA TUŞ ETTİ

Geçen yıl Avcılarda yine başpehlivanlıkta güreşen ve rakibi Ali Gürbüz'e yenilen Recep Kara bu kez finalde rakibi Gökhan Arıcı' ya boğun eğdi. Final Güreşi 5 dakika sürdü. Kara güreşe yorgun başladı. Bu yorgunluğu fırsat bilen Gökhan Arıcı kendisine oyun yapmak isteyen rakibi Recep Kara'ya çift dalarak tuş etti ve Avcılar Arena'nın 11. Başpehlivanı oldu. Recep ise ikinci olarak rakibini kutladı. Başpehlivanlıkta Osman Aynur ile Serhat Gökmen üçüncü oldu.

BAŞATLINDA MECİT YILDIRIM GİBİ

Başaltında ise 22 pehlivan güreşti. Mecit Yıldırım rakiplerini birer birer devirerek Finale çıktı. Mecit'in güreşi çok beğeni ve alkış topladı. Mecit Yıldırım birincilik kürsüsüne çıkarken Adem Kara ikinci Hasan Zeybek ve Sezen Tepeli üçüncü oldu

Avcılar Arenada diğer boylarda ise

Minik 1'de: Selami Macit

Minik 2'de: Ferdican Çoraplı

Teşvik 1'de: Abdulkadir Can

Teşvik 2'de: Mustafa Taş

Tozkoparanda: Okan Şahin

Ayak : Mehmet Çakır

Deste Küçük :İsmail Çırak

Deste Büyük: Tuncay Taker

Küçük Orta Küçük: Adem Altun

Küçük Orta Büyük: Ekrem Altun

Büyük Orta: Hamza Köseoğlu Rakiplerini yenerek birinci oldu.

KILIÇDAROĞLU MESAJ GÖNDERDİ

Avcılar Arenadaki güreşleri yoğun programı sebebiyle katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mesaj göndererek başarılar diledi. Yine CHP Genel Başkan Yardımcıları da mesaj gönderdi. Çok sayıda Belediye Başkanı da tebrik mesajları gönderdi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz güreşleri izledi. Büyük keyif aldığını söyleyen Özgündüz, "Sosyal Belediyecilik budur" dedi. CHP il yöneticileri Avcılar ilçe başkanı Bayram Acar Meclis üyeleri Ali ÇELİK, Nuri Katıkçı, Ekrem Erol, Mehmet Yıldırım, İbrahim Kılıç, Ekrem Erol, Ali Oral gibi isimlerde Arenada güreşleri izledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avcılar Arenada Muhteşem Kırkpınar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement