Avea, NBA'in Türkiye'deki Resmi Ortağı Oldu - Son Dakika
Güncel

Avea, NBA'in Türkiye'deki Resmi Ortağı Oldu

Avea, NBA\'in Türkiye\'deki Resmi Ortağı Oldu

Avea'nın NBA'in Türkiye'deki Resmi Mobil Operatörü olmasını sağlayacak olan pazarlama ortaklığını açıkladı.

04.10.2012 13:46

Uzun soluklu olması planlanan işbirliği kapsamında Avea müşterileri cep telefonlarından NBA dünyasına ulaşma ayrıcalığını yaşarken, NBA'e ait çok özel görüntülere de cepten ulaşabilecekler. Ortaklık sayesinde Avea kullanıcıları, NBA play-off'ları, NBA All-Star maçı ve Londra'da gerçekleşecek NBA normal sezon maçı gibi Avrupa ve ABD'de oynanacak NBA maçlarına da katılma şansı yakalayabilecekler.

Basketbol dünyasının en köklü ve büyük etkinlikleri arasında gösterilen ve İstanbul'da gerçekleşen NBA 3X Tour organizasyonunun destekçisi olan Avea, işbirliği kapsamında ilk olarak 5 Ekim Cuma günü Garanti Bankası'nın sponsorluğunda Ülker Sports Arena'da, 17 kez NBA şampiyonluğu yaşamış Boston Celtics ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek "NBA Europe Live" organizasyonunun da tam pazarlama ortağı olarak yer aldı.

Yenilikçi teknolojilerin lideri olan Avea, futbolda ses getiren işbirliklerinin ardından, dünya genelinde en çok takip edilen spor organizasyonlarından biri olan ve dijital dünyada birinci sırada bulunan NBA'i de ortaklık yaptığı dünyaca ünlü dev markalar listesine ekledi.

NBA'in Türkiye'deki resmi ortağı Avea

Avea, dünyanın en iyi futbol takımı olarak kabul edilen FC Barcelona'nın telekomünikasyon ortağı ve Manchester United'ın resmi iş ortağı olmasının ardından NBA'in de Türkiye'deki Resmi Mobil Operatörü oldu. Avea-NBA Türkiye Resmi Ortaklığı, 4Ekim Perşembe günü; Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk'ün ev sahipliğinde ve NBA EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Pazarlama Ortaklıkları Başkan Vekili Marc Armstrong ile efsanevi NBA oyuncuları Sam Perkins ve Robert Horry'nin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen ortak basın toplantısı ile açıklandı.

NBA EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Pazarlama Ortaklıkları Başkan Vekili Marc Armstrong Avea ile imzaladıkları ortaklık nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirerek,"Avea'nın Türkiye'deki resmi ortağımız olmasından dolayı NBA olarak çok mutluyuz. Geniş müşteri kitlesinin yanı sıra NBA ile sahip olduğu ortak pek çok değer var. Güçlü ve yenilikçi bir marka olan Avea, varlığımızın ve popülaritemizin her geçen gün arttığı böylesine önemli bir pazarda tam da birlikte çalışmak isteyeceğimiz bir şirket. NBA hayranlarıyla daha da yakınlaşmak istediğimiz bu ortamda Avea ile birlikte gerçekleştireceğimiz pek çok yenilikçi projeyi sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyoruz" dedi.

Avea ve NBA'i ortak değerler bir araya getirdi…

NBA ile yaptıkları işbirliğinde kilit rolü, iki kurumun sahip olduğu ortak değerlerin oluşturduğuna dikkat çeken Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk basın toplantısında yaptığı konuşmada bu değerleri ise "Çok Çalışmak, Mücadele Ruhu, Takım Oyunu ve Kazanma Arzusu" olarak açıkladı. Ertürk, NBA'in efsanevi oyuncusu Michael Jordan'dan bir alıntı yaparak, "Yetenekli bireyler maç kazandırabilir ama ligleri, şampiyonlukları kazanmak için takım oyunu ve zeka gerekir" dedi.

Avea olarak her iletişim platformunda; cesur, eğlence ve özgürlük vaat eden bir iletişim tonuyla aktardıklarına dikkat çeken Ertürk yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Türkiye'nin en genç ve dinamik GSM operatörü olarak başarı odaklı çalışıyor ve takım oyununun önemine inanıyoruz. Başarmak ve kazanmak için yaratıcı çalışmalara imza atıyor, müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak projeler gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızla sürekli ezber bozarken, aynı zamanda Türkiye'de GSM sektöründe rekabeti şekillendirerek oyunu yeniden kuruyoruz. Son 2 yılda gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalarla; Avea markası özellikle gençlere hitap eden, sporu destekleyen, değişen müşteri ihtiyaçlarına kolaylıkla ayak uyduran, yenilikçi, enerjik ve dinamik, eğlenceli, mütevazi, samimi, kalitesini devamlı artıran marka olarak yükselişini hızlı bir şekilde sürdürüyor. Böyle bir marka, sahiplendiği değerler ve duyguları yansıtabilmek için sizce NBA'den daha iyi bir ortak bulabilir mi? NBA sadece dünyanın en üst düzey basketbol ligi değil. Bizce aynı zamanda; çok çalışmayı, mücadele etmeyi, takım oyununu ve kazanma hırsını temsil eden; ama aynı zamanda cesaret, eğlence ve özgürlük vaat eden bir gösteri alanı, başlı başına bir büyük dünya. Avea da cesur, eğlence ve özgürlük vaat eden bir marka bu yüzden de NBA ile kimyalarımız tuttu." Avea'nın farkını marka ortaklıkları dışında gerçekleştirdiği işbirlikleri ile hayatın her alanında hissettirdiği noktasına dikkat çeken Ertürk, "Çünkü Avea olarak biz dayatan değil, ülke ve müşterilerinin ihtiyaçlarına göre üretip geliştiren bir markayız. Bunun için de sınırlarımızla yetinmeyi sevmiyoruz. Türkiye'ye değer katmak için en iyi neredeyse oraya gitmekten çekinmiyoruz. Bu doğrultuda da Futbolda FC Barcelona ile yaptığımız ortaklığın ardından, şimdi de dünyanın en çok izlenen spor organizasyonu NBA ile ayrı bir işbirliğine gittik" dedi. Bu işbirliğinin NBA'de oynayan 30 takımın maçlarındaki en heyecanlı anların, an be an Avealıların ceplerine geleceğini söyledi.

4 milyon basketbolseverin yüzü Avea ile gülecek…

Basın toplantısında son iki yıldır devam eden yüksek büyüme sonucu yüzde 30'ları geçen gelir artışı ve son üç yılda 2 milyar TL'ye yaklaşan yatırım ile de ciddi bir müşteri memnuniyeti elde ettiklerini vurgulayan Ertürk; "Gelir büyümesi ve müşteri memnuniyetindeki artışa ek olarak; data gelirindeki yıllık %97'lik büyüme, pazarda en yüksek müşteri başına gelire sahip operatör olmak, net numara taşıma rakamlarında yılı lider bir şekilde sürdürüyor olmak da uyguladığımız stratejinin olumlu sonuçları arasında yer alıyor. Elde ettiğimiz bu başarıları müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz NBA gibi önemli işbirlikleri ile paylaşıyoruz" dedi.

Türkiye'nin, Avrupa'daki en büyük NBA pazarlarından biri olduğunu kaydeden Ertürk, NBA Türkiye'nin bir araştırmasına atıfta bulunarak, 4 milyon basketbolseverin NBA maçlarını yakından takip ettiğini belirtti. İşbirliğini yıllarca sürdürmeyi hedeflediklerini ifade eden Ertürk, Avealıların bu süre içerisinde NBA All-Starmaçları, NBA Finalleri ve NBA normal sezon oyunlarına gitme şansıda yakalayacaklarını sözlerine ekledi.

NBA Facebook global sayfasının Türkiye'den 590 binden fazla takipçi bulunuyor. NBA Türkiye sayfasındaki takipçilerin sayısı ise106 bin ve bu sayı bölgesel düzeyde bir rekor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avea, NBA'in Türkiye'deki Resmi Ortağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement