Avukat Sönmez'in Otelde Ölü Bulunması - Son Dakika
Güncel

Avukat Sönmez'in Otelde Ölü Bulunması

Avukat Sönmez\'in Otelde Ölü Bulunması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'daki bir otel odasında cesedi bulunan avukat Serkan Sönmez'in ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada, takipsizlik kararı verdi.

11.01.2013 12:03

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'daki bir otel odasında cesedi bulunan avukat Serkan Sönmez'in ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada, takipsizlik kararı verdi.

Savcılık, Beşiktaş'taki bir otel odasında ölü bulunan Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez'in ölümüne ilişkin şüpheli M.P. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Savcılığın kararında, olay tarihinde maktulün kesin ölüm nedenin araştırılması amacıyla cesedin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği ifade edildi.

Kararda, maktulün odasına en son olarak şüpheli M.P'nin girdiği ve bu nedenle şüpheli hakkında soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen rapora yer verilen kararda, "kişinin ölümünün çoklu madde zehirlenmesi sonucu meydana geldiği, olay yeri ve cesedin durumundan herhangi bir zorlamanın, zorla madde vermenin söz konusu olmadığı, şüpheliye atfedilebilecek ölüme sebebiyet verebilecek bir eylemin bulunmadığı" ifadelerinin raporda yer aldığı kaydedildi.

-Kanda uyuşturucu madde tespiti

Olay yerinde sentetik uyuşturucu maddenin de bulunduğu ve maktulün kanında da benzer maddeden olduğu ifade edilen kararda, bu durumun Adli Tıp Kurumu'nca da tespit edildiği vurgulandı.

Maktulün kullandığı maddelerin zehirlenmesi sonucu öldüğünün anlaşıldığı ve şüphelinin ölüm olayında herhangi bir suçunun bulunmadığının tespit edildiği kaydedilen kararda, bu nedenlerle şüpheli M.P hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği dile getirildi.

Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez, bir dava için geldiği İstanbul'da kaldığı otelin odasında 29 Temmuz 2012 tarihinde ölü bulunmuş, Sönmez'in üzerinde gecelik olduğu iddia edilmişti. Sönmez'in şüpheli ölümüne ilişkin savcılık, maktulün odasına en son giren şüpheli hakkında soruşturma başlatmıştı.

Muhabir: Enes Can - Murat Kaya

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukat Sönmez'in Otelde Ölü Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement