Avustralya'nın Melbourne kentinde, Avustralya Milli Görüş Teşkilatları tarafından 17-18 Ağustos'ta düzenlenen Ramazan Bayramı Şenliği'ne binlerce kişi katıldı.
Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen şenliğe ilgi gösteren Avustralyalı Türkler ve çeşitli ülkelerden Müslümanlar, kebap, közde mısır, gözleme, lahmacun, tatlı ve döner satılan çadırların önünde kuyruklar oluşturdu.
Avustralya Türk Mehter Takımı da meydanda toplanan halka konser verdi.
Şenliğe çocuklarıyla katılan Ali Şahin, bu şenlikler sayesinde bir araya gelme imkanı bulduklarını belirterek, "Bu bayram şenliğini düzenleyen arkadaşlardan Allah razı olsun, sağ olsunlar. Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi gördüler çocuklarımız. Biraz önce mehter takımını izlediler, tarihimizi gördüler, güzel şenliğimizin havasını aldılar bu sayede" dedi.
Melbourne'de, bayram şenlikleri 1993 yılından beri ramazan ve kurban bayramlarından sonraki hafta sonlarında Avustralya Milli Görüş Teşkilatları tarafından cumartesi ve pazar günleri düzenleniyor. - Melbourne
Son Dakika › Güncel › Avustralya'da Bayram Şenliği Coşkusu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.