Avustralya'nın Denizlili Senatörü - Son Dakika
Güncel

Avustralya'nın Denizlili Senatörü

Avustralya\'nın Denizlili Senatörü

Denizli'nin Tavas İlçesi Pınarlar Beldesi'nden 2 yaşındayken Avustralya'ya ailesiyle göç eden evli ve bir çocuk babası 41 yaşındaki Mehmet Tillem, Avustralya Federal Parlamentosu'na seçilen ilk Türk kökenli senatör oldu.

12.08.2013 17:44

Denizli'nin Tavas İlçesi Pınarlar Beldesi'nden 2 yaşındayken Avustralya'ya ailesiyle göç eden evli ve bir çocuk babası 41 yaşındaki Mehmet Tillem, Avustralya Federal Parlamentosu'na seçilen ilk Türk kökenli senatör oldu.

Tavas İlçesi Pınarlar Beldesi'nde 1974 yılında dünyaya gelen Mehmet Tillem, 2 yaşında, ailesi ile Avustralya'ya göç etti. Mehmet Tillem, 1993 yılında RMIT Üniversite Öğrenci Birliği Başkanlığı yaptığı dönemde Avustralya İşçi Partisi'ne (Australian Labour Party- ALP) üye oldu ve parti yönetim komitesinde uzun yıllar çalıştı. Farklı dönemlerdeki bazı Federal ve Eyalet bakanlarına danışmanlık yapan Mehmet Tillem aynı zamanda Avustralya Denizlililer Cemiyeti'nde aktif görevde bulundu. Geçen hafta gerçekleştirilen parti içindeki senatör seçimlerini kazanan Mehmet Tillem, aynı zamanda David Feeney'in yerine senatör olarak seçilerek Avustralya'da ilk Türk kökenli senatör olma unvanını kazandı. Bununla birlikte, Mehmet Tillem 150 kişilik Avustralya Federal Parlamentosu'na seçilen Müslüman kökenli ikinci milletvekili olarak Avustralya gündemine oturdu.

Evli ve 7 yaşında bir oğlu olan Mehmet Tillem, özellikle gençlere iş fırsatları ortaya çıkarma, eğitim eşitliği ve sağlık hizmetlerini genişletme konularına ağırlık vermeyi hedefliyor. Tillem, Viktorya Eyaleti'ni Kanbera'daki Avustralya Federal Parlamentosu'nda en iyi şekilde temsil etmek için kollarını sıvadı.

Avustralya Denizlililer Cemiyeti Başkanı Sadık Sözer, Tillem'in seçilmesini büyük bir mutlulukla karşıladıklarını söyledi. Sözer, "Mehmet Tillem, cemiyetimizin kurulmuş olduğu 2000 yılından bu yana çok faydalı hizmetler vermiş olan değerli bir evladımızdır. Onun bu başarısını diğer toplum üyelerimiz örnek alacaklar ve Denizlimizi dünyanın her köşesinde inşallah en iyi şekilde temsil edeceklerdir" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avustralya'nın Denizlili Senatörü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement