Avustralya ve ABD'den ortak operasyon: 13 çocuk cinsel istismardan kurtarıldı, 98 kişi gözaltına alındı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Avustralya ve ABD'den ortak operasyon: 13 çocuk cinsel istismardan kurtarıldı, 98 kişi gözaltına alındı

Avustralya ve ABD\'den ortak operasyon: 13 çocuk cinsel istismardan kurtarıldı, 98 kişi gözaltına alındı
08.08.2023 17:53

Avustralyalı ve ABD'li güvenlik güçleri, 2 yıllık bir operasyon sonucunda bir pedofili çetesine karşı harekete geçti. Operasyon kapsamında 13 çocuk cinsel istismardan kurtarıldı ve toplamda 98 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ilk ayağı 2021 yılında ABD'de başladı ve 2022 yılında Avustralya'da devam etti. FBI ajanlarından Daniel Alfin ve Laura Schwartzenberger, bir arama emrini yerine getirirken vurularak öldürüldü ve öldüren şüphelinin uluslararası bir pedofili çetesine mensup olduğu tespit edildi. AFP ve FBI, operasyonun ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. AFP'nin dahil olduğu operasyonda 13 çocuk kurtarıldı ve 19 kişi gözaltına alındı. FBI ayağında ise 79 kişi gözaltına alındı. Çetenin çocuklara cinsel istismar uyguladığı ve kaydettikleri görüntüleri çevrimiçi dijital ortamda yaydıkları ortaya çıktı. AFP Komutanı Helen Schneider, operasyonun suçluları mahkeme önüne çıkarabileceklerini gösterdiğini belirtti.

Avustralyalı ve ABD'li güvenlik güçleri, bir pedofili çetesine karşı gerçekleştirdiği 2 yıllık operasyon sonunda 13 çocuğun cinsel istismardan kurtarıldığını, toplamda 98 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Avustralya Federal Polisi (AFP) ve ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bugün ortak basın toplantısı düzenleyerek operasyonun detayları hakkında bilgi verdi. 'Bakis' adı verilen operasyonun ilk ayağının 2021 yılında ABD'de başladığı ve 2022 yılında da Avustralya'da devam ettiği ifade edildi. FBI'dan Daniel Alfin ve Laura Schwartzenberger adlı iki özel ajanının 2021 yılında bir arama emrini yerine getirirken bir suçlu tarafından vurularak öldürüldüğü, öldüren şüphelinin ise uluslararası bir pedofili çetesinden olduğu tespit edildi. FBI, söz konusu cinayetin ardından uluslararası bir operasyon başlattı.

AFP 19 KİŞİYİ, FBI 79 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

2022'de ise AFP'nin dahil olmasıyla devam eden operasyon kapsamında ülkede 13 çocuğun kurtarıldığı, yaşları 32 ila 81 arasında değişen 19 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Operasyonun FBI ayağında ise 79 kişinin gözaltına alındığı belirtidi. Bahsi geçen çetenin çocuklara cinsel istismar uyguladığı ve kaydettikleri görüntüleri çevrimiçi dijital ortamda yaydıkları ortaya çıktı.AFP Komutanı Helen Schneider "Şifreleme ve karanlık ağ kullanan suçlular, kolluk kuvvetleri için zorlu bir görevdir ancak Bakis Operasyonu, birlikte çalıştığımızda suçlu olduğu iddia edilen kişileri mahkeme önüne çıkarabileceğimizi gösterdi" dedi.

- Sönmez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avustralya ve ABD'den ortak operasyon: 13 çocuk cinsel istismardan kurtarıldı, 98 kişi gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement