Avusturya'da Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Terör Operasyonu

Avusturya'nın Salzburg eyaletinde, yılbaşında saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir Faslı sığınmacının gözaltına alındığı bildirildi.

20.12.2016 15:04

Avusturya'nın Salzburg eyaletinde, yılbaşında saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir Faslı sığınmacının gözaltına alındığı bildirildi.

Salzburg polisinden yapılan açıklamaya göre, Fuschl kasabasında 9 sığınmacının kaldığı bir eve operasyon düzenlendi.

Özel kuvvetler, terörle mücadele ekipleri ve bomba uzmanları eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, 25 yaşındaki Fas kökenli bir sığınmacı "Noel ve yılbaşı arasında ciddi bir saldırı planladığı" şüphesiyle gözaltına alındı.

Evde yapılan aramalarda, elektronik cihazlar, 8 bin avro para ve az miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Salzburg eyaletine bağlı Fuschl kasabasında Faslı bir sığınmacının "ciddi bir saldırı" hazırlığında olduğundan şüphelenildiğini doğruladı.

Öte yandan Avusturya hükümeti, Berlin'de 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Noel pazarına yapılan saldırısı sonrasında güvenlik önlemlerini artırdı. Avusturya İçişleri Bakanlığı, kamu binaları ve kalabalık yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement