Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Yozgat'ta - Son Dakika
Güncel

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Yozgat'ta

Avusturya\'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Yozgat\'ta

Wölfer: "Bozok üniversitesi ile her türlü eğitim ve kültürel işbirliğine hazırız"

18.12.2013 17:18

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Yozgat'ta, "Bozok üniversitesi ile her türlü eğitim ve kültürel işbirliğine hazırız" dedi.

Wölfer, Türkiye'den Avusturya'ya göçün 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Büyükelçilik Bilim ve Kültür Uzmanı Katrin Eckstein, Avusturya İçişleri Bakanlığı Göç ve Entegrasyon Müşaviri Nalan Gündüz ile geldiği Yozgat'ta ziyaretlerine devam etti.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar'ı ziyaret eden Wölfer, burada yaptığı konuşmada, Avusturya'nın Yozgat ile özel bir bağının olduğuna dikkati çekerek, Bozok Üniversitesini önemsemelerinin arkasında bu faktörün yattığını belirtti.

Wölfer, 15 Mayıs 2014'de, Türkiye-Avusturya arasında imzalanan İşçi Alım Anlaşması'nın 50. yıl dönümünün kutlayacaklarını ifade ederek, "50 yıldır Türkiye'den özellikle Yozgat'tan Avusturya'ya göç söz konusu. Göç ise iki ülkeyi ve kültürü birbirine bağlayan önemli bir iletişim faktörü. Bozok üniversitesi ile her türlü eğitim ve kültürel işbirliğine hazırız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Avusturya ile sıkı bir bağımız var. Tarihte işbirliklerimiz ve müttefikliğimiz var.  Dostluğumuz hala devam ediyor. Üniversitemizin bulunduğu Yozgat, Avusturya'ya ve Avrupa geneline en çok işçi gönderen illerden biri. Bu nedenle de kültürel işbirliğinin son derece yararlı olacağı kanaatindeyiz. Hem kültürel hem uluslararasılaşma konusunda, eğitim-öğretim ve araştırma konusunda işbirlikleri yapmak istiyoruz. Ortak Avrupa kültürünü oluşturmak için kültürel etkileşimin önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Wölfer, üniversitenin şeref defterini imzaladı.

Rektör Uçar, ziyaretin anısına Büyükelçi Wölfer ve beraberindekilere çini işlemeli tabak hediye etti.

Daha sonra Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ yerleşkesini gezen Wölfer ve beraberindeki heyet, üniversitenin fiziki gelişimi hakkında Rektör Uçar'dan bilgi aldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Yozgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement