Ayanoğlu Kermes Açılışında - Son Dakika
Güncel

Ayanoğlu Kermes Açılışında

Ayanoğlu Kermes Açılışında

Başkan Ayanoğlu 2 ayrı kermesin açılışını yaptı.

04.05.2012 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Yenişehir semtinde birer gün arayla 2 ayrı kermes açılışı yapıldı. İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen kermeslere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ev yapımı kek, pasta, tatlı ve yemek çeşitleri ile el işi hediyelik eşya ve çeyizlik eşyaların satıldığı kermeslerin bir hafta süreceği belirtildi.

Mardinli hayırsever kadınların bir araya gelerek kurduğu Yağmur derneği kermesi'nin açılışına Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve eşi Fahriye Ayanoğlu, Vali Turhan Ayvaz'ın eşi Zehra Ayvaz, Müftü Dursun Ali Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Kermes açılışında konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Bugün burada bir arada olmamız hepimizin dayanışma içinde olduğunun bir göstergesidir. geleneksel hale getirilen bu etkinliğe insanlarımızın ilgi göstermesi beni çok mutlu ediyor.''dedi. Başkan Ayanoğlu Kermesin yardım amaçlı olduğuna dikkat çekerek, '' Gönüllülük esasına dayanan ve sosyal çalışmanın en güzel örneği olan bu kermeste emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kermes açılışında konuşan Yağmur Derneği Başkanı Güler Hamidi, kermesin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Hamidi, "Fakir ama başarılı çocuklarımızın eğitilmesi konusunda hazırlanan bu anlamlı kermese her vatandaşımızın destek vermesini bekliyoruz. Buradan elde edilecek gelir ile fakir ve muhtaç öğrencilerimizi okutacağız.''dedi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan konuklar stantları gezerek alışveriş yaptılar

Bir gün sonra, Yenişehir'in bir başka semtinde İlim Yayma Cemiyeti Selahaddin-i Eyyübi Erkek Öğrenci Yurdunun, geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere düzenlemiş olduğu kermese yine Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun yanı sıra Musiad Mardin şube başkanı Kazım Aksoy, İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Necmettin Başboğa, Mardin Belediye Başkan yardımcıları Murtaza Varlık ve Zülfikar Gerges, Mardin Belediye Başkan Vekili Kaya Karataş, Mardin Belediyesi Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenişehir'in iki ayrı semtinde birer gün arayla açılışı yapılan, Kermese katılan vatandaşlar ev hanımlarının yaptıkları ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden alarak fakir öğrencilere katkı sağladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayanoğlu Kermes Açılışında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement