Aydın'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü kutlandı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü kutlandı

Aydın\'da İstiklal Marşı\'nın kabulünün 101. yıl dönümü kutlandı

Aydın'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

12.03.2022 13:40  Güncelleme: 15:13

Aydın'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu'ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Vali Hüseyin Aksoy bir konuşma yaptı.

Aksoy, Milli Mücadelenin en zor döneminde yazılan İstiklal Marşı'nın halka büyük cesaret ve moral verdiğine dikkat çekerek Mehmet Akif Ersoy'un eserleri, fikirleri, idealleri, örnek kişiliği ve mütevazı hayatıyla milletin gönlünde taht kurduğunu söyledi.

Aksoy, şöyle konuştu:

"Tarihten silinmek istenen bir milletin, hangi değerlere sarılarak İstiklal Mücadelesini kazandığını anlatan, tarihi belge niteliğindeki İstiklal Marşımız, milletimizin gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde dile getirmektedir. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı milletimize ve ordumuza armağan ederek tüm eserlerini topladığı Safahat'a almamış, ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bu ince davranışıyla bir kez daha göstermiştir."

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş da İstiklal Marşı'nın her dizesinde iman ve inançla yeniden dirilişin anlatıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Okumuş, Ersoy'un yazılarını yayımladığı Sıratımüstakim/Sebilürreşad dergisinin 100 yıllık orijinal basımlarının yer aldığı çerçeveyi Aksoy'a hediye etti.

İstiklal Marşı'nı şiir olarak güzel okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törene Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Macit Engin, Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş ile öğretmenler katıldı.

Germencik'teki etkinlikler

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Germencik'te de belediye konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

Öğrencilerin tiyatro oyunu ve oratoryo sergilediği etkinliğe Kaymakam Vekili Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Fuat Öndeş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Nacar, İlçe Emniyet Amiri Yadigar Özkan Polat da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement