Aydın Didim Ingilizler'den Okulların Yararına Tiyatro Oyunu - Son Dakika
Güncel

Aydın Didim Ingilizler'den Okulların Yararına Tiyatro Oyunu

Aydın Didim Ingilizler\'den Okulların Yararına Tiyatro Oyunu

Ingilizler'den okulların yararına tiyatro oyunuAYDIN'ın Didim İlçesi'nde yerleşik olarak yaşayan İngilizler, ilçedeki okullar yararına 'Aladdin' adlı tiyatro oyununu İngilizce olarak sahneledi.

03.12.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ingilizler'den okulların yararına tiyatro oyunu

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde yerleşik olarak yaşayan İngilizler, ilçedeki okullar yararına 'Aladdin' adlı tiyatro oyununu İngilizce olarak sahneledi. Oyundan elde edilen gelirin, okullarda öğrenciler için hazırlanacak trafik eğitim projesinde kullanılacağı bildirildi.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu ile Didim Glee Club Amatör Tiyatro Grubu, 'Aladdin' adlı komedi tiyatro oyununu İngilizce olarak sahneye koydu. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde sahnelenen, senaryosunu Jenny Scott'ın yazdığı ve Lee Mcgowan'ın yönettiği oyuna İngilizler büyük ilgi gösterdi. İngilizlere yönelik hazırlanan 'Aladdin' oyununda 22 kişinin rol aldığı ve üzerinde 4 ay çalışıldığı belirtildi.

Oyunla ilgili bilgir veren, Didim'de yaşayan ve oyunun yönetmeni olan Lee Mcgowan, Didim Glee Club Amatör Tiyatro Grubu olarak Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu'nun 'Okullarda çocuklar için trafikte farkındalık yaratma' projesine katkı sağlamak istediklerini söyledi. Mcgowan, "Aladdin'in ailesi fakir. Ailesi bir gün lamba buluyor ve bu lambanın içerisindeki cin herkese iyilik ile zenginlik sağlıyor. Komedi tarzındaki oyunun hikayesi bu şekilde gelişiyor. İnteraktif gelişen bir oyun ve seyirci katılımlı. İçerisinde dans ile eğlence de var. Bu tiyatro oyunundan elde edilen gelirin tamamı Didim'deki okullarda trafik eğitim projesi için kullanılacak" dedi.

Oyunu, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, sponsor firma Elit Emlak sahibi Dilaver Demir ve Didim'de yaşayan İngilizler izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Didim Ingilizler'den Okulların Yararına Tiyatro Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement