Azmi Sayesinde 16. Karma Sergisini Açtı - Son Dakika
Güncel

Azmi Sayesinde 16. Karma Sergisini Açtı

Azmi Sayesinde 16. Karma Sergisini Açtı

Ağrılı Şükran Cengiz sanata olan ilgisine rağmen istediği okula gidemeyince bu açığı kurslara giderek kapattı 9 yıl çeşitli kurslara giden Cengiz şimdi 16. karma sergisini açtı Şükran Cen...

19.11.2013 09:56

Ağrılı Şükran Cengiz sanata olan ilgisine rağmen  istediği dalda okuyamayınca bu açığı kurslara giderek kapattı.  9 yıl çeşitli kurslara giden Cengiz şimdi 16. karma sergisini açtı.

Ağrılı Şükran Cengiz (57)  küçük yaşlarda sanata olan düşkünlüğüne rağmen çeşitli nedenlerden dolayı güzel sanatlar dalında öğrenimini sürdüremedi. Liseyi bitirdikten sonra iş hayatına atılan Şükran Cengiz ressam Salih Cengiz ile evlendi. İş hayatına başlamasına rağmen sanattan kopamayan Şükran Cengiz işyerini kapatarak kendini sanata verdi.

9 yıl çeşitli kurslara katılan Şükran Cengiz daha sonra eşiyle birlikte Balıkesir'de sanat atölyelerini kurdu. Burada taş üzerine resimler çizen çift aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olan polikolaj yapmaya başladı.

AA muhabirine bilgi veren Şükran Cengiz, sanatın insanın içinde yeşeren bir duygu olduğunu belirterek, bir kişinin içinde bu duygunun bulunduğu halde  bundan uzaklaşılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Kendisinin de o nedenle sanattan kopamadığını belirten Cengiz eşiyle birlikte sanata emek verdiklerini, 2 kızlarını da bu sanatla kazandıkları parayla okuttuklarını ifade etti.

Eğitimini üniversitede sürdürümedeğini belirten Cengiz, şunları söyledi:

"Ama asla eğitimden ve sanattan kopmadım. 9 yıl kurslara giderek çok değişik alanlarda kurs aldım.Edindiğim bilgilerle keten çuval üzerine yaptığım kurdela  nakış ve yağlı boyayı  birleştirerek, dokular kullanarak farklı çalışmalar yapıyoruz. Bu yaptığımız işler  kendi tasarımımız,isim babası biziz .Araştırmalarımız sonucunda bunun dünyada bir ilk olduğunu da öğrendik. Ürünlerimizi insanlara çok uygun fiyatlarla sunuyoruz. Amacımız bir kazançtan çok herkesin evine bir sanat eseri girmesi. Hemen kullanılıp atılan tüketim mallarından ise  İnsanların ufak paralarla bir ziyarete kalıcı sanat eseri hediyesiyle gitmesini amaçlıyoruz."

Cengiz çifti şimdi yaptıkları eserleri, Ankara Vakıf Eserler Müzesi'nde açmış oldukları karma resim sergisinde ziyaretcilere sunuyor.

Sergi 25 Kasım 2013 tarihine kadar açık kalacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azmi Sayesinde 16. Karma Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement