Babamın Hayatı Kelebeğinki Kadar Kısaydı! - Son Dakika
Güncel

Babamın Hayatı Kelebeğinki Kadar Kısaydı!

Babamın Hayatı Kelebeğinki Kadar Kısaydı!

TÜRKİYE'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışına, Almanya'nın Ankara eski Büyükelçisi Eckart Cuntz, Elçimüsteşarı Ufuk Gezer, Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik ile bazı dernek temsilcileri katıldı.

15.05.2018 13:04

TÜRKİYE'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışına, Almanya'nın Ankara eski Büyükelçisi Eckart Cuntz, Elçimüsteşarı Ufuk Gezer, Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik ile bazı dernek temsilcileri katıldı. Büyükelçi Aydın, "Kariyerimde birlikte çalışma şansına sahip olduğum, değerli büyüğüm merhum büyükelçi Mehmet Tuğrul Gücük'ün kıymetli izler ve hatıralar bırakmış olduğu Berlin'de böyle bir serginin açılışını yapmak benim için büyük bir mutluluk. Begüm Gücük'ün de babasının vefatından sonra yaşadığı ve bir dizi şeklinde aktardığı deneyimin her aşamasında bu izleri derin bir sanatçı duyarlılığıyla eserlerine yansıtmış olduğunu görüyorum" dedi.

NEDEN BERLİN'DE AÇTI?

Duygusal bir konuşma yapan Begüm Gücük ise şunları söyledi:

"Berlin'de sergiyi açmamın önemini kısaca belirtmek isterim. Her şeyden önce gözlerimi bu kentte açtım. Burada doğdum. Babamın meslek ve aile hayatının ilk adımları burada gelişti ve şekillendi. Babam pek çok kalıcı, güzel ve özel dostlukları burada yaşadı. 20 görselden oluşan sergide babamın kaybından sonra yaşadığım duygusal süreci anlatmak istedim. Bunu yapmamın sebebi ise deneyimlerimi ve duygularımı bütün açıklığıyla paylaşmak, anlaşılmak ve onunla görsellerimin içinde konuşabilmekti. Hikayemde babamı bir kelebek olarak sembolize ettim. Varlığın bir kelebek ömrü kadar kısa olması ve ömrün değerini elimizden uçup gidene kadar tam olarak fark edemememiz." Begüm Gücük'ün karakalem, iğneli mürekkep, akrilik ve ipek baskı kullanarak hazırladığı 20 eserin yer aldığı Berlin Büyükelçiliği'ndeki sergisi, 14 Haziran'a ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Babamın Hayatı Kelebeğinki Kadar Kısaydı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement