GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Caddeden görüntüler
Terör saldırılarından dolayı dükkanı hasar gören R.O ve Y.T ile röportaj
Evleri zarar gören vatandaşlar evlerini onarmaya çalışılıyor
Detaylar
Terör saldırılarından dolayı sıkıntılarını Kürtçe anlatan yaşlı kadın A.K nin konuşması Bağlar'da vatandaşlar terörün yaralarını sarıyor
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresindeki bazı caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından evlerine dönen vatandaşlar, terörün yaralarını sarıyor
Çukurların kapatıldığı ve barikatların kaldırıldığı mahallede evlerine dönen vatandaşlar, onarım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor
Terör saldırısı sonucu dükkanı zarar gören Y.T:
"Yeter artık zulmün sonu zulümdür. Bir yerde insan artık dur diyecek. Çukuru git başka yerlerde kaz. Halkın huzurunu niye bozuyorsun? Herkesin eline silah alıp savaşmasını mı istiyorsun. Zararı millet görüyor. Herkes beddua ediyor, ne zaman bu zulme son verecekler"
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresindeki bazı caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından evlerine dönen vatandaşlar, terörün yaralarını sarmaya başladı
Merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatarak araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polisin yaralandığı, 3 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Kaynartepe Mahallesi'nin tamamı, Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar Dörtyol'a kadar olan bölümü ile Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamında dün 06.00 itibarıyla kaldırılmıştı.
Yasağın kalktığı mahalle ve caddelerde tahrip olan evlerini temizleyen vatandaşlar, duvarlarını onardı. İş yerleri tahrip olan vatandaşlar ise dükkanlarını temizleyip onardı.
DEDAŞ görevlileri, hasar gören elektrik direkleri ve trafolardaki arızaları giderirken, esnaf da iş yerlerini açtı.
Teröristlerce tahrip edilerek evleri kullanılamaz hale gelen bazı vatandaşlar, eşyalarını kiraladıkları kamyonetlere yükleyerek mahalleden taşındı.
Saldırılar yüzünden mağdur olan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.
Terör saldırılarından dolayı dükkanı hasar gören R.O dükkanını temizlediğini ve dükkanında epey bir hasar olduğunu kaydetti.
Terör örgütü saldırılarından dolayı dükkanı hasar gören Y.T teröre sitem etti.
Terör örgütünün halka zulmettiğini söyleyen Y.T, "İnsanların huzurunun bozulması evlerinin talan edilmesi için elinden gelenin her şeyi yapıyorlar. Bu insanların içinde olay çıkarıp insanları evinden yurdundan edip çoluk çocuğa zarar veren bir topluluktan hayır gelmez. İnsanların evlerine girmişler evlerini talan etmişler. Herkesin bir sistemi vardı su sistemi darma dağınık ettiler. Bu büyük bir zulümdür" dedi.
Y.T, insanların huzurunun önemli olduğunu vurgulayarak bir haftadır insanların evlerine gidemediklerinden dolayı mahfolduklarını kaydetti.
35- 40 yıl yaşanılan bir bölgeden göç etmenin yıkım olduğunu kaydeden Y.T, "Bu insanlar fakirdir ve 1 TL ekmeği bulamayacak insanlardır. 5 yıl insanımız bir rahatlığın içindeydi ama birileri bunu bozdu. Halkını koruduklarını söyleyenler halkına zulmetme hakkı yoktur. Hiç kimsenin kimseye zulmetme hakkı yoktur. Bu yıkımın önüne bir set çekmek gerekiyor" ifadesini kullandı.
Terör saldırılarına "yeter artık" diyen Y.T, şöyle devam etti:
"Yeter artık zulmün sonu zulümdür. Bir yerde insan artık dur diyecek. Çukuru git başka yerlerde kaz. Halkın huzurunu niye bozuyorsun. Herkesin eline silah alıp savaşmasını mı istiyorsun. Zararı millet görüyor. Herkes beddua ediyor, ne zaman bu zulme son vereceksin."
Terör saldırılarından dolayı sıkıntılarını Kürtçe anlatan anlatan yaşlı bayan A.K ise, terör saldırılarının bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.
Son Dakika › Güncel › Bağlar'da Vatandaşlar Terörün Yaralarını Sarıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.