Bakan Avcı, 'Türkiye Dergi Günleri' Sergisini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı, 'Türkiye Dergi Günleri' Sergisini Gezdi

Bakan Avcı, \'Türkiye Dergi Günleri\' Sergisini Gezdi

Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği'nce, Sirkeci Tren Garı'nda açılan sergiyi dolaşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı.

27.10.2013 13:09  Güncelleme: 13:07

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye Dergi Günleri" sergisini gezdi. Bakan Avcı, bir gazetecinin, "Türkiye dergiciliğini nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Ben kendimi iyi bir dergi izleyicisi zannederdim, fakat buraya gelince pek çok dergiyi kaçırdığımı fark ettim" dedi.

Ankara'ya döndüğünde, yayınlanmakta olan, yeni tanıştıkları dergilere Meclis'in abone olması için girişimde bulunacağını ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz gelsin, burada çıkmakta olan yeni dergilerle tanışsın. Dergiler hakikaten çok mümbit topraktır. Edebiyatın, sanatın, şiirin, hikâyenin ilk yeşerdiği yerlerdir. Siz de gezerken fark etmişsinizdir, birçok editörümüz aynı zamanda öğretmenimiz, o da beni ayrıca mutlu etti. Türkçe, edebiyat öğretmenlerimizin dergi okuyucusu olmalarının yanında, editörü olmalarından da çok memnun oldum."

Bakan Avcı'ya, Cafcaf dergisi standında, kendisinin 1980'lerde "Molla Kasım" takma adıyla yazdığı mizah yazılarının da bulunduğu dergi hediye edildi. Avcı, dergiyi ilgiyle inceledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Avcı, 'Türkiye Dergi Günleri' Sergisini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement