Bakan Kılıç: Kategorik Olarak Gezi Eylemlerine Karıştığı İçin Yurttan Atılan Bir Genç Yok - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: Kategorik Olarak Gezi Eylemlerine Karıştığı İçin Yurttan Atılan Bir Genç Yok

Bakan Kılıç: Kategorik Olarak Gezi Eylemlerine Karıştığı İçin Yurttan Atılan Bir Genç Yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "kategorik olarak" Gezi Parkı eylemlerine karıştığı için yurtlardan atılan herhangi bir genç olmadığını belirterek, "Lakin öyle gençlerimiz var ki, kuralları, yönetmelikleri ihlal ettikleri halde, yurdun genel"...

16.11.2013 00:33

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "kategorik olarak" Gezi Parkı eylemlerine karıştığı için yurtlardan atılan herhangi bir genç olmadığını belirterek, "Lakin öyle gençlerimiz var ki, kuralları, yönetmelikleri ihlal ettikleri halde, yurdun genel huzurunu bozdukları halde hoşgörülmekten dolayı, kendini hoşgörenlere hoşça karşılık verme eğilimi içerisinde olmayabiliyor. "Nasılsa ceza vermediler, vermezler' şeklindeki yaklaşımlarla farklı davranışlar içine girebiliyorlar. Diğer çocuklarımızın huzurunun bozulmaması için bunun önlemini almamız lazım" dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesi görüşülüyor. Bakan Kılıç, Bakanlığının 2014 yılı bütçe sunuş konuşmasının ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin'in, Gezi eylemlerine katıldığı için yurtlardan atılan öğrenciler olduğunu hatırlatmasına Kılıç, şu yanıtı verdi:

"Herhangi bir genci yurttan atmanın onun hayatının gelecekteki planlaması adına, ona da, topluma da iyilik olduğu kanaatinde değilim. Kategorik olarak Gezi Parkı eylemlerine karıştığından dolayı yurtlarımızdan atılan herhangi bir genç yok. Ama bürokrat arkadaşlarımızın siyasi analizleri bizim düşünce sistematiğimizle paralel olmayabiliyor. "Gezi Parkı eylemleri nedeniyle yurttan atılanlar var mı?' denildiğinde, onlar çok rahatlıkla "Evet, 82 kişi yurttan atıldı' diyebiliyor. Halbuki, Yönetmelikteki yasa dışı eylemlerden dolayı, yani yakılan polis aracının yakınında bizim yurdumuzda kalan gençler varsa ve orda topluca kalabalıkla beraber alınmışsa veya bir yerde bir molotof kokteyli eylemlerde varsa Yönetmelikte tanımlanmış birtakım hususi olayların içerisinde varlarsa Değilse bir insan evladını yurttan atmak bizim tabiatımızın gereği değil. Bunu yapmamaya azami özen gösteririz; lakin öyle gençlerimiz var ki, kuralları, yönetmelikleri ihlal ettikleri halde, yurdun genel huzurunu bozdukları halde hoşgörülmekten dolayı, kendini hoşgörenlere hoşça karşılık verme eğilimi içerisinde olmayabiliyor. "Nasılsa ceza vermediler, vermezler' şeklindeki yaklaşımlarla farklı davranışlar içine girebiliyorlar. Diğer çocuklarımızın huzurunun bozulmaması için bunun önlemini almamız lazım."

-"SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM"-

Kılıç, Çetin'in, " Türkiye'nin Olimpiyatları alamamasına kimsenin sevindiğini düşünmüyorum. İspanya finale kalamadı ama İspanya'nın Bakanı "Kına yakın' demedi. "Kına tükendi' tweeti size yakışmadı" sözlerini de şöyle yanıtladı:

"Yazdığım tweet direkt "Kına yakın' değil. Attığım tweet tam olarak şudur; "Bir yanda Türkiye kazansın diye 16 saat kesintisiz uçanlar, diğer yanda Türkiye kaybetti diye kına yakanlar.' Bir diğeri de "Kına stokları tükenmiş.' Burada MHP, CHP, BDP grubuna bir sözüm yok. Türkiye kaybetti diye sevinen, kutlamalıyız diyen, şerefe diyen kim varsa sözü onlaradır. Sözümün de arkasındayım. Benim üzüldüğüm kadar üzülen herkesin bizimle birlikte olduğunu, kınaya el sürmediğini zaten ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: Kategorik Olarak Gezi Eylemlerine Karıştığı İçin Yurttan Atılan Bir Genç Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement