Bakan Müezzinoğlu Edirne'de - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu Edirne'de

Bakan Müezzinoğlu Edirne\'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Hava Yolları’nın Edirne’de düzenlediği tanıtım yemeğine katıldı.

22.06.2014 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Hava Yolları'nın Edirne'de düzenlediği tanıtım yemeğine katıldı.

Türk Hava Yolları'nın Edirne'de düzenlediği tanıtım yemeğine katılan Mehmet Müezzinoğlu, kapı girişinde Edirne Belediyesi bando takımının seslendirdiği marşla karşılandı. Müezzinoğlu, karşılama töreninin ardından masasına oturdu. Tanıtım yemeğinin açılış konuşmasını yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu,"Edirne'yi Dünya'ya tanıtmak için düzenlediğimiz kitap 2 yıl içerisinde 30 bin belge gözden geçirilerek yazıldı. Bu kitap için gerçekten çok önemli çalışmalar yapıldı. Edirne'yi tüm Dünya'ya tanıtmak için bu kitabı Türk Hava Yolları'nın internet arşivine koyacağız"dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Hamdi Topçu' nun ardından konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu," Edirne'den bahsederken onur duyuyorsak ve zevk alıyorsak Edirne'ye borcumuz var demektir. Herkes Edirne'ye olan borcunu ne kadar ödedi gözden geçirmesi gerek. Edirne halkının ilk öncelikle Türk Milletine ait olan ve bu yıl 653'üncüsü düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini tanıtma gibi bir borcu var. İnşallah herkes elinden geldiğince üzerine düşen görevi yapar. "dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ardından konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bir haftadır davulcular tokmaklarını zurnacılar da parmaklarını Kırkpınar için vuruyorlar. Edirne halkının ve esnafının yüzü son bir haftadır gerçekten gülüyor. Gönül ister ki bu gülümseme hep böyle devam etsin. Her şeyin bir sonu olduğu gibi bu gününde bir sonu var. Her şey bitecek ama Edirne'miz daima kalacak"dedi.

Son olarak da kürsüye çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Osmanlı'nın 92 yıl Başkentlik yapmış olduğu kentte yaşamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Edirne Bursa'nın oğlu İstanbul'un babasıdır. 1. Murat'ın 1361'de fetih ettiği Rumeli'de başlattığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 653'üncü yılında hepinizi onurla ve gururla selamlıyorum"dedi.

Konuşmaların ardından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Hamdi Topçu tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na maket uçak hediye edildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement