Bakırköy'deki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Bakırköy'deki Silahlı Saldırı

Bakırköy\'deki Silahlı Saldırı

Eski Anavatan Partisi Milletvekili Yıldız'a yönelik silahlı saldırının ardından yaralı ele geçirilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

03.05.2014 14:36

Bakırköy'de, eski Anavatan Partisi Milletvekili Adnan Yıldız'a yönelik silahlı saldırının ardından yaralı ele geçirilen şüpheli Mehmet Beşir Artukoğlu, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'nda, Adnan Yıldız ve kızı Betül Yıldız'ın bulunduğu 34 EC 9689 plakalı araca gasp amacıyla silahla ateş eden ve açılan karşı ateşle yaralanan şüpheli Artukoğlu, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Kolu ve vücudu sargılı şekilde adliyeye getirilen Artukoğlu, Cumhuriyet Savcısı Hasan Eker'e ifade verdi.

Artukoğlu, savcılık ifadesinin ardından nöbetçi Bakırköy 15. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkartıldı.

Mahkemede savunmasını yapan Artukoğlu, maddi sıkıntıları olduğunu, ölen diğer saldırgan Mehmet Doğru Yeşilel'i cezaevinden tanıdığını, cezaevinden çıktıktan sonra arkadaş olduklarını ve maddi sıkıntısını Yeşilel'in bildiğini söyledi.

Olaydan bir gece önce iki kişinin, ellerinde böyle bir iş olduğunu Yeşilel'e söylediklerini anlatan Artukoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kişiler, döviz bürosu sahibi yaşlı bir adam ile bir kadının birkaç gündür alarm kurmadıklarını, ellerindeki parayı yanlarında getirip götürdüklerini, bir eylem düzenlenirse hiç karşılık veremeyeceklerini Yeşilel'e söylemiş ve teklifte bulunmuşlar. Yeşilel de bana, 'Ben bunlara güvenmiyorum. Bu şahıslar orada ateş açabilir, iş farklı mecraya kayabilir. Sen olursan böyle bir şey olmaz. Sen motosiklet kullanmayı da iyi biliyorsun' dedi. Ben de teklifi kabul ettim. Olay günü Yeşilel ile motosikletle olay yerine gittik. Başka da kimse yoktu. Olaydan bir gün önce 4 kişi keşif yaptık."

Olay günü önce yaşlı bir adamın, daha sonra da kızı olduğunu öğrendikleri birinin evden çıktığını, kendi çantasında av tüfeği olduğunu ve Yeşilel'in hızlı bir şekilde kadının üzerine doğru gittiğini aktaran Artukoğlu, Yeşilel'in kadından çantayı almaya çalışırken kendisinin de "kıpırdamayın" diye bağırdığını, bu sırada yaşlı adamın silahını kendisine doğru çevirdiğini ve her şeyin çok hızlı geliştiğini söyledi.

Artukoğlu, parmağına bir merminin isabet ettiğini, bu sırada Yeşilel'in de kadınla mücadele içinde olduğunu belirterek, "Nefesim kesildi. Silahı kurmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Ne olduysa silah çantamdan düştü. Bu sırada yaşlı amca ateş etmeye devam ediyordu. Üzerine kapaklandım, silahı almak istedim. Koluma mermi geldi. Ben artık bir şey yapamaz oldum. Bu sırada Yeşilel geldi. Nişan aldığı anda ona 'yapma' diye bağırdım. Bu sırada zannedersem yaşlı amcanın omzuna bir el ateş etti. Çantayı taşıyan kadın bu esnada bağırmaya başladı. Arkada kalabalıktan bir ses geldi. O ara oradan kalkıp, motosikletin olduğu yere doğru gittim. Daha sonra yere yığıldım" şeklinde konuştu.

Artukoğlu'nun avukatı, müvekkilinin eyleminin sadece hırsızlık yönü bulunduğunu savunarak, tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Hakim Atilla Tanrıvermiş, şüpheli Artukoğlu'nun "silahlı yağma" ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarının niteliği ve deliller kapsamında tutuklanmasına karar verdi.

Olayın geçmişi

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın bulunduğu araca, 15 Nisan günü evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahla ateş açılmış, saldırıda Yıldız'ın eşi Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız ölmüştü. Adnan Yıldız ile oğlu Kamil Yıldız'ın yaralandığı olayda saldırganlardan biri hayatını kaybetmiş, diğeri de yaralı ele geçirilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakırköy'deki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement