Balıkçılar Milletvekilleri ile Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Balıkçılar Milletvekilleri ile Bir Araya Gelecek

Balıkçılar Milletvekilleri ile Bir Araya Gelecek

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği'nin yöneticileri, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert'in davetlisi olarak ağırlandı.

27.02.2013 08:50

İzmir'in Foça ilçesini ziyaret eden İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği'nin yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Osman Mert'in davetlisi olarak ağırlandı.

İzmirli balıkçıların temsilcilerine ilçedeki yöresel yemeklerden ikram eden Başkan Mert, misafirlerine ilçeyi gezdirdi ve yöreye özgü çeşitli hediyeler verdi.

İzmir Bölge Birlik Başkanı Kemal Yılmaz, Yardımcısı Ergün Canduran, Birlik Danışmanı Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Reşat Demir ve Sür-Koop İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser'in yer aldığı balıkçı heyetini ilk olarak makamında ağırlayan Başkan Mert, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Samimi bir ortamda sohbet havasında geçen ziyarette balıkçılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Balıkçıların sorunlarını dinleyen ve tek tek not alan Başkan Mert, sorunları TBMM gündemine taşıyıp çözüme kavuşturmak adına İzmirli balıkçılara CHP İzmir Milletvekilleri ile birlikte geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmeyi teklif etti.

Balıkçı temsilcileri, Başkan Mert'in toplantı teklifine olumlu yanıt verdi.

Başkan Mert, en kısa sürede İzmir Milletvekilleri ile balıkçıları bir araya getirmenin sözünü verdi.

Ziyaret sonrası gazetecilere konuşan CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Foça'nın turizmin yanında aynı zamanda bir balıkçı kasabası olduğuna dikkat çekti. CHP Foça İlçe Yönetimi olarak bölgede faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütleriyle sık sık bir araya gelerek onların istek ve önerilerini dikkate aldıklarını ve sorunlara çözüm üretme noktasında çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Mert, şöyle konuştu: "Bugünde ilçemizin en önemli geçim kaynaklarından ve özelliğinden biri olan balıkçılık sektörünün üst düzey yöneticileri ile bir araya geldik. Sektörün sorunlarını konuştuk ve kısa bir süre içersin de partimiz milletvekillerinin de katılımı ile geniş kapsamlı bir toplantı düzenleme kararı aldık.

Bu noktada hatırlatmak isterim ki sadece ilçe örgütümüz değil, Partimiz Türkiye genelinde balıkçılık sektörünü önemseyen, dikkate alan tek siyasi partidir. Bunun en büyük kanıtı da Parti Genel Merkezimizin geçmişte tüm sahil kasabalarını karış karış dolaşıp, balıkçılarımızın sorunlarını tespit ederek hazırladığı balıkçılık raporudur. Bu rapor sonradan kitap haline de getirilerek, tüm kamuoyu ile paylaşılmıştır. CHP bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da balıkçılarımızın her zaman yanında olmaya devam edecektir."

CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert'in davetinden son derece memnun kaldıklarını belirten İzmir Bölge Birlik Başkanı Kemal Yılmaz da, şunları söyledi: "Biz bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Ama taraf olduğumuz konular var. Bizler Ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği 'Muasır medeniyet seviyesine' çıkarma ve balıkçılık sektörümüzü gelişmiş dünya ülkelerinde ki konuma getirme yönündeki her türlü çabanın tarafıyız. Zira, halka hizmetin de partisi olmaz. Ancak Sayın Osman Mert gibi hiç bir karşılık beklemeden hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş siyasetçilerimizin önünde de her zaman ceketimizi ilikler, hangi siyasi görüşten olursa olsun ona saygı, şükran ve minnet duyarız."

"Sayın Mert'in daha öncede balıkçılık sektörüne yönelik çalışmalar yaptığını biliyorum" diyerek girişimlerinden ve hassasiyetinden ötürü Başkan Mert'e teşekkür eden Bölge Birlik Başkanı Kemal Yılmaz, Osman Mert'e İzmirli balıkçılar adına birde onur plaketi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkçılar Milletvekilleri ile Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement