Balıkesir Bir Park Eylemi de Balıkesir' Den Bir Park Eylemi de Balıkesir' Den - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Bir Park Eylemi de Balıkesir' Den Bir Park Eylemi de Balıkesir' Den

Balıkesir Bir Park Eylemi de Balıkesir\' Den Bir Park Eylemi de Balıkesir\' Den

Balıkesir Sivil Güçler Birliği, yıkılan hal binasından boşalan alanın yeşil alan ve gezi parkı olarak değerlendirilmesi için imza kampanyası başlattı.

16.06.2013 19:27

Balıkesir Sivil Güçler Birliği, yıkılan hal binasından boşalan alanın yeşil alan ve gezi parkı olarak değerlendirilmesi için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası sırasında Sivil Güçler Birliği üyeleriyle işi alan firma temsilcileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.Sivil Güçler Birliği, bugün Karesi Sokak'ta Zağnospaşa Camii'nin de bulunduğu alanda çadır kurup, imza standı açtı. Eylemciler çadırlara ve ağaçlara, Bu ses halkın sesidir, Zağnospaşa'nın nefesidir, Karesi Parkı istiyoruz, Bina istemiyoruz, Tarihimiz nefes alsın, Yeşil alan istiyoruz yazılı pankartlar astı. Eylemcilerle inşaat işini alan firma yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Firma yetkilileri projeyi bilmeden imza kampanyası başlatıldığını iddia ederken, eylemciler de Siz işinize bakın, biz eylemimizi yapalım, siz de betonunuzu atın dedi.

59 Derneğin oluşturduğu Sivil Güçler Birliği'nin Başkanı Hüseyin Yurdakul, Yıkılan hal binası yerine yeniden bir bina dikilmesine karşıyız. Bu nedenle çadırlar kurduk, imza toplamaya başladık. Bu kampanyayı bir hafta sürdürüp, imzaları yetkililere teslim edeceğiz. Balıkesir'in bina değil park istediğini göstereceğiz diye konuştu.

MHP'li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'a da seslenen Yurdakul, Zağnospaşa Camisi'nin, Karesi Türbesi'nin etrafının binalarla boğulmasını istemiyoruz. Halkla inatlaşılmaz. Gelin bu yanlış kararınızdan dönün. Burası yeşil alan olarak, park olarak kalsın. Balıkesir'de hal binası yapmak için hiç mi yer yok Büyükşehir olan Balıkesir'e tarihsel dokusunu korumak yakışır dedi.

DİREN DEĞİL KATIL

Yurdakul, bu kampanyanın Gezi Park'la bu olayın benzeşip benzeşmediği şeklindeki bir soruya ise şu cevabı verdi

Taksim Gezi Parkı ile pek ilgisi yok. Halk sesini ilgili makamlara kırmadan, dökmeden duyurmalı, bu da engellenmemeli. Dolayısıyla burada bir imza kampanyası başlattık. İş makinelerine saldırma, yapılan çalışmayı engelleme gibi bir niyetimiz yok. Bu kampanyayı Taksim'deki olaylarla yüzde 100 örtüşen bir tavır olarak görmüyoruz. Ama demokratik tepkiyse, doğrudur, demokratik tepkimizi gösteriyoruz. Biz, diren değil, katıl diyoruz.

FİRMA NE DİYOR

İhaleyi, 6 milyon 66 bin liraya alan yüklenici Tüzmenler Yapı Limited Şirketi ile Arslan İnşaat Limited Şirketi Ortak Girişimi yetkililerinden Suavi Özcan basın mensuplarına inşaat alanını gezdirip, projeyle ilgili bilgiler verdi. Hal binasının daha önce 2 bin 300 metrekarelik bir alana kuruluduğunu anımsatan Özcan, sadece bin 300 metrekarelik alana içinde kafeteryaların bulunduğu kapalı bir mekan yapılacağını, 3 bin metrekarelik alanın yeşil alan olarak değerlendirileceğini, ayrıca zemin altına iki katlı otopark yapılacağını ve Balıkesir'in çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Öte yandan Balıkesirli avukat Mehmet Birol Şahin, alanın yeşil alan olarak kalması ve inşaatın durması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Bir Park Eylemi de Balıkesir' Den Bir Park Eylemi de Balıkesir' Den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement