Balıkesir'e Uçak Seferleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'e Uçak Seferleri Başladı

Balıkesir\'e Uçak Seferleri Başladı

Balıkesir-ankara karşılıklı uçak seferleri dört yıl aranın ardından bugün yeniden başladı.

24.05.2011 19:55

Balıkesir-ankara karşılıklı uçak seferleri dört yıl aranın ardından bugün yeniden başladı.

THY, Anadolujet-Borajet koordinasyonunda, Borajet'e ait ATR-72 model uçak, ilk uçuşu bugün 42 yolcu ile gerçekleştirdi. Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan ve Balıkesirli gazetecilerin bulunduğu yolcuları taşıyan uçağı Borajet Genel Müdürü ve Kaptan Pilot olan Kadir Peker kullandı. Ankara'dan havalanan uçak 1 saat 45 dakika sonra Balıkesir'e indi. Yolcuları Balıkesir Havaalanı'nda Vali Yılmaz Arslan, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir 9'ncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, AK Parti milletvekilleri Edip Uğur ve İsmail Özgün ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı.

Havaalanında düzenlenen törende konuşan Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan, 23 Nisan 2008'de 'Uçmayan Kalmasın' sloganıyla hizmete başladıklarını hatırlattı. Alan, "Balıkesir'le birlikte 37'nci iç hat noktamızı uçuşa açtık. İnşallah kısa zamanda Gökçeada'yı, Gazipaşa'yı ve Zonguldak'ı da haritamıza ekleyip 41 şehre uçacağız. Anadolujet'i Anadolu'yu birbirine bağlayan jet olarak düşündük. Ankara'yı da bir uçuş başkenti olarak hayal ettik. Ankara üzerinden 41 ili birbirine bağlıyoruz. Balıkesirliler bağlantılı seferlerle Ankara üzerinden diğer illere de uçabilecek. Bağlantılı seferlerimizin ücretleri de çok uygun. 'Uçmayan kalmasın' diyorum. Balıkesirlilere de 'uçuşunuza sahip çıkın' diyorum. Umuyorum ki haftada üç gün olan seferleri ileride her gün üçe çıkarırız" dedi.

UÇAK GÜN VE SAATLERİ DEĞİŞTİRİLSİN

Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok ise, halkın uçak seferleri gün ve saatlerinin değişmesi yönünde istekleri olduğunu belirtti. Başkan Ok, "Uçuş saatlerinde değişiklik yapılırsa hem Balıkesirliler hem şirketlerimiz kazanır" dedi. Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir il merkezi ve civarı dikkate alındığında bu uçuşlardan yaklaşık 500 bin kişinin faydalanabileceğini kaydetti.

YENİ TERMİNAL MÜJDESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla terminal binasının yenileneceğini açıklayan Vali Arslan "Sayın Başbakanımız havaalanına indiğinde, 'Vali Bey bu terminal binasını yenileyin' dedi. Uçuşların başlayacağını bildiğim için 'Şu an bizde sivil uçuşlar yok' demek istemedim. Başbakanımızdan da böyle bir talimat aldık. Bu uçuşlar düzgün bir şekilde devam ederse modern bir terminal binasını kazandırmış olacağız" diye konuştu.

HD, CY - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'e Uçak Seferleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement