Balıkesir Pehlivanlar Gece Yarısı Güreşti Hd - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Pehlivanlar Gece Yarısı Güreşti Hd

Balıkesir Pehlivanlar gece yarısı güreşti HDPehlivanlar gece yarısı güreştiBalıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen '3'ncü Geleneksel Sübeylidere Gece Güreşleri'ni yaklaşık 3 bin kişi izledi.

03.06.2018 14:56

Balıkesir Pehlivanlar gece yarısı güreşti HD

Pehlivanlar gece yarısı güreşti

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen '3'ncü Geleneksel Sübeylidere Gece Güreşleri'ni yaklaşık 3 bin kişi izledi. Çim sahada gece yarısı düzenlenen güreşlere 80 pehlivan katıldı.

Burhaniye ilçe merkezine 13 kilometre mesafede bulunan kırsal Subeylidere Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen güreşler gece saat 22.30'da başlarken saat 02.30'a kadar devam etti. Sahayı dolduran kadınlı erkekli yaklaşık 3 bin güreş sever karşılaşmaları sonuna kadar büyük bir heyecanla izledi. Pehlivanlar hakiki zeytinyağı ile yağlanırken, Sübeylidere de kıran kıran güreşler gerçekleşti. Güreşleri Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, MHP İl Başkanı Suat Par ve ilçe protokolü izledi. Sübeyliderelilerin güreşi sevdiğini belirten Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal, 'Burası güreşe çok ilgi duyan bir köyümüz. Dolayısıyla burada gördüğünüz gibi, kadınlı erkekli herkes burada. Şu anda gece yarısını geçti. Kimse yerini terk etmiyor. Daha önce kumda yapılıyordu bu güreşler. Belediye olarak biz saha organize ettik. Çim saha yaptık. Ramazan ayında düzenlenen bu güreşlere her sene ilgi daha çok artıyorö dedi. Sübeylidere Muhtarı Mustafa Demir ise 'Bizler bu güreşleri halkımız çok beğendiği için devam ettiriyoruz. İnsanlarımızda memnun kalıyor bundan. Bu sene üçüncü defa düzenliyoruz. Güreşleri geleneksel olarak devam ettirmek istiyoruzö diye konuştu. Sübeylidere gece güreşlerinde başta Ekrem Yavaş birinci olurken, Ali Gökçen ikinci ve Ali Rıza Kaya'da üçüncü oldu. Başaltında ise, Yunus Karabay birinci, Mesut Özgün ikinci, Erkan Mete de üçüncü oldu.

Balıkesir Pehlivanlar Gece Yarısı Güreşti Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Pehlivanlar Gece Yarısı Güreşti Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement