Balta ve Bıçakla Banka Basan Baba Oğul Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Balta ve Bıçakla Banka Basan Baba Oğul Adliyeye Sevk Edildi

Balta ve Bıçakla Banka Basan Baba Oğul Adliyeye Sevk Edildi

İzmir’in Çiğli ilçesinde özel bir bankaya ait şubede, kredi başvuruları reddedilince balta ve bıçakla banka personeli ve müşterilerini rehin alan aile üyelerinden baba ve oğul, Karşıyaka Adliyesi’ne getirildi.

27.06.2014 13:10

İzmir'in Çiğli ilçesinde özel bir bankaya ait şubede, kredi başvuruları reddedilince balta ve bıçakla banka personeli ve müşterilerini rehin alan aile üyelerinden baba ve oğul, Karşıyaka Adliyesi'ne getirildi.

Olay, dün sabah 10.00 sıralarında İzmir'in Çiğli ilçesinde Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içindeki bir banka şubesinde meydana geldi. Bankaya kredi başvurusu yapan aile, ret yanıtı alınca yanlarında hazır bulundurdukları balta ve bıçaklarla banka güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Baba Erol D. (43), oğulları Gökhan D. (24) ve Müslüm D. (17) ile yanlarında bulunan anne Nasibe D. ve 4 yaşındaki küçük kızları Y.D., banka personeli ve müşterilerini dışarı çıkardıktan sonra iki saat boyunca içeride kalarak banka çalışma masalarına ve camlara zarar verdi. Bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri ile diyaloğa geçen aile, istedikleri kredinin verilmediğini ve bu işe kalkıştıklarını belirtti. Polisin uzun süren ikna çabalarına olumsuz yanıt veren baba ve oğullar, bir polis memurunun çaycı kılığına girerek yanlarına çay ikram etme bahanesiyle yaklaşmasıyla etkisiz hale getirildi.

Baba ve çocukları yakalandıktan sonra, Bozyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne getirildi. Burada yapılan işlemlerin ardından Baba Erol D. ile Gökhan D. Karşıyaka Adliyesine getirildi. 18 yaşından küçük olan Müslüm D. (17) ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olay esnasında bankada bulunan anne ve küçük kız serbest bırakıldı.

Adliye binasına getirildiği sırada, ekonomik sıkıntılardan ötürü çaresiz kaldığı için bankaya kredi başvurusunda bulunduğunu belirten baba Erol D. şu açıklamaları yaptı: "Çoluğum çocuğum aç. İnsanlara değer vermiyorlar, insan muamelesi göstermiyorlar. Artık, açlıktan sefaletten bıktık ama yaptığımdan dolayı pişmanım."

Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edilen baba ve oğlun haklarında "yağmaya teşebbüs", "silahlı tehdit", "birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "kamu malı zarar verme" suçlamaları ile dava açıldığı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balta ve Bıçakla Banka Basan Baba Oğul Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement