Balyoz'da Flaş Gelişme - Son Dakika
Güncel

Balyoz'da Flaş Gelişme

Balyoz\'da Flaş Gelişme

Balyoz Darbe Planı davasında savcılar, 365 sanık hakkında 20 yıla kadar ağır hapis cezası istiyor.

29.03.2012 15:48  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2003 yılında Birinci Ordu'da hükümeti devirmeye yönelik darbe planlandığı iddiasına ilişkin, 250'si tutuklu, 365 sanığın yargılandığı Balyoz Darbe Planı Davası'nda 88'inci duruşma yapılıyor.

Özel Yetkili 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın bugünkü duruşmasında davayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Balyoz Planı davası kapsamında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan, hazırladıkları 920 sayfalık mütalaayı, mahkemeye yazılı olarak sundu.

Savcılar, 365 sanık hakkında hükümeti devirmeye teşebbüs iddiasıyla 20 yıla kadar ağır hapis cezası istiyor.

20 Ocak 2010'da Taraf gazetesinde yayınlanan Balyoz Darbe Planı ile ilgili evrakı, haberi yazırlayan muhabir Mehmet Baransu, 30 Ocak 2010'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne teslim etti. Böylece başlayan Balyoz Darbe Planı davasında 19 Temmuz 2010'da İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek, tamamı asker, 196 kişi hakkında dava açtı. 968 sayfalık iddianamede sanıklara "Türkiye Cumhuriyeti yürütme organını cebren ıskat ve vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs etmek" suçlaması yöneltildi. Fakat eski TCK'nın 61/1. maddesine dayanılarak "eksik teşebbüs" nedeniyle cezalarda indirim yapılması istendi ve her sanık için 15 yıldan 20 yıla kadar hapis talep edildi.

Dava kapsamında yargılananlar arasında; eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Korgeneral Engin Alan, Süha Tanyeri, Feyyaz Öğütçü, Mehmet Otuzbiroğlu, Şükrü Sarıışık, Kadir Sağdıç, Gürbüz Kaya, Halil Helvacıoğlu ve Abdullah Gavremoğlu gibi isimler var.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Balyoz'da Flaş Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement