Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması

Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması

Balyoz Duruşmasında ilk hafta geride kalırken, 17 avukat 40 sanık için savunmasını tamamladı.

21.07.2013 11:08  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERDİ TÜRKTEN - Balyoz Planı davası temyiz duruşmasında ilk hafta geride kalırken, 17 avukat 40 sanık için savunmasını tamamladı.

Aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu diğer sanıkların savunmaları gelecek oturumlara kaldı.

Duruşma, avukatların, Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetinin savunma sırasını soyadına göre hazırlamasına itiraz etmesi nedeniyle gergin başlamıştı. Bu konu diğer oturumlarda da zaman zaman küçük gerginlikler yaşanmasına neden oldu.

İtiraza karşın mahkeme heyeti kararından geri dönmeyince ilk savunmayı yapan Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatı Kazım Yiğit Akalın, 60 avukat adına hazırlanan ortak savunmayı okudu. Akalın'ın savunması 2,5 gün sürdü. Bu savunmanın ardından her avukat kendi müvekkili özelinde savunma yapmaya başladı. Kalan 1,5 günlük sürede 16 avukat söz alarak, müvekkillerinin savunmasını tamamladı.

-Dijital verilerin sahteliği iddiası

Savunmalar ağırlıklı olarak dijital verilerin sahteliği iddiası ve delil kabul edilemeyeceği üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca verilerde zaman çelişkileri olduğu iddia edilerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesinde bunlara yeterince açıklık getirmediği yönünde eleştiriler yapıldı.

Savunmaları sırasında sık sık yerel mahkemede savunma hakkının kısıtlanmasından yakınan avukatlar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul'a bu konudaki yaklaşımı ve genel tutumu nedeniyle teşekkür ederek, güvenlerini dile getirdi.

Avukatlar, mahkemeden sanıkların tahliyesine karar verilmesini de talep ederken, heyet tarafından, bunun tek bir duruşma olduğu, taleplerin tüm savunmaların ardından değerlendirileceği açıklandı.

Hafta başında devam edecek duruşmada 100 avukat daha savunma yapacak.

-Tebliğname

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Haziran'da davayla ilgili tebliğnameyi tamamlayarak, Yargıtay 9. Ceza Dairesine göndermişti. Tebliğnamede, Balyoz Planı davasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın da aralarında olduğu 256 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının onanmasını istemişti.

Tebliğnamede, 67 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının bozulması, 2 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının düzeltilerek onanması, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanması ve 1 sanık hakkındaki beraat kararının ise bozulması talep edilmişti.

Hadımköy Askeri Ceza ve Tutukevi'nde tutuklu bulunan Orgeneral Bilgin Balanlı, Kormiral Can Erenoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Koramiral Deniz Cora'nın da aralarında bulunduğu 57 muvazzaf asker tebliğnameye tepki göstermiş, Hasdal Cezaevi'ndeki 36 subay 3 günlük açlık grevi yapmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement