Bank Asya, 380 Milyon Dolarlık "Murabaha Sendikasyonu" Sağladı - Son Dakika
Güncel

Bank Asya, 380 Milyon Dolarlık "Murabaha Sendikasyonu" Sağladı

Bank Asya, 380 Milyon Dolarlık "Murabaha Sendikasyonu" Sağladı

Bank Asya, uluslararası piyasalardan 28 bankanın katılımıyla 380 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu sağladı.

02.05.2013 13:42  Güncelleme: 17:06

Bank Asya, uluslararası piyasalardan 28 bankanın katılımıyla 380 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu sağladı.

Bank Asya'nın, ABC Islamic Bank, Barwa Bank, Emirates NBD Bank, National Bank of Abu Dhabi, Noor Islamic Bank ve Standard Chartered Bank liderliğinde, toplam 16 ülkeden 28 bankanın katılımıyla sağladığı Murabaha Sendikasyonu'nun imza töreni, Bank Asya Genel Müdürü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, bir yıl vadeli kredinin 230,5 milyon dolar ve 115,3 milyon avroluk dilimler halinde toplamda 380 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, "Murabaha işleminin kar payı LIBOR/EURIBOR+yüzde 1,25 olarak belirlendi" dedi.

Geçen yıl aldıkları 325 milyon dolar tutarındaki murabaha kredisi ile reel sektöre finansman sağladıklarını hatırlatan Beyaz, bu yılki kaynağın tamamını da reel sektörün finansmanında kullanacaklarını dile getirdi.

Ahmet Beyaz, bu son kredinin Bank Asya'nın temin ettiği beşinci murabaha sendikasyonu olduğunu, bu işlemle birlikte Bank Asya'nın bugüne kadar murabaha sendikasyonu yoluyla sağladığı kaynağın yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaşacağını kaydetti. Beyaz, " Türkiye'nin en büyük katılım bankası ve dış ticaret alanında Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olarak, aldığımız bu kredi ile reel sektörde ticaretin finansmanına destek sağlayarak, söz konusu kaynağı yine Türkiye ekonomisine kazandıracağız" dedi.

Türkiye'de bankacılık sisteminin güçlenerek yoluna devam ettiğini söyleyen Beyaz, Türkiye'nin katılım bankacılığı konusunda da örnek alınan ülkelerden biri konumuna gelindiğini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bank Asya, 380 Milyon Dolarlık 'Murabaha Sendikasyonu' Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement