Barınakta Duygulandıran Buluşma - Son Dakika
Güncel

Barınakta Duygulandıran Buluşma

Barınakta Duygulandıran Buluşma

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde tarlasına girdiği için cami imamı tarafından vurulan sokak köpeği Bingo, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde ameliyat edildi.

14.08.2012 23:05  Güncelleme: 11:36

Ayağı kesilen Bingo, kısa süre sonra yeniden normal yaşamına dönecek.

Bilecik'in Osmaneli ilçesi Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Muharrem Durutlar tarafından, doğduğu günden itibaren sahiplenilip bakılan Bingo adlı sokak köpeği, cami imamı tarafından tarlasına girdiği gerekçesiyle tüfekle vuruldu.

Yaralanan köpek, Durutlar tarafından Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne getirildi. Burada hemen ameliyata alınan Bingo'nun kangren olan ayağı alındı. Bakımı yapılan ve hızla iyileşmeye başlayan Bingo, bayramdan sonra taburcu olacak. Merkeze geldiğinde durumu çok kötü olan ve kangren olan ayağı nedeniyle hayati tehlikesi olan Bingo, buradaki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Ameliyatın ardından doğduğu günden beri sahiplenip baktığı sokak köpeği Bingo'yu ziyarete gelen Osmaneli ilçesi Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Muharrem Durutlar, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Yıllardır baktığı köpeğin başına gelenlerin kendisini büyük üzüntüye soktuğunu anlatan Durutlar olayı şöyle anlattı:

"Geçen hafta Cuma günü kooperatiften çıktığımda Bingo arkamdan geliyordu. Ben diğer hayvanlara yemek verirken bir silah sesi duydum. Dışarı çıktığımda bingonun vurulduğunu gördüm.

Oradaki vatandaşlar vuranın kim olduğunu görmüşler. Bingo'ya ateş eden kişiye gittim ve caminin imamı olduğunu gördüm. Olay polise intikal etti. Ancak şikayetçi olmadık. İmama gerekenleri söyledim. Onunda bir can taşıdığını, onların da yaşamaya hakkı olduğunu ilettim."

OSMANGAZİ BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR EDERİM

Olayın ardından veterinerlere gittiğini ancak bir çözüm bulamadığını anlatan Durutlar, "Daha sonra internetten Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni buldum. Hemen yola çıkarak buraya geldik. Bingo geldiğinde çok perişandı. Ama merkezdekiler çok yardımcı oldu. Kendilerine çok teşekkür ederim. Böyle merkezlerin artmasını istiyorum.

Burayı yapanlardan Allah razı olsun" dedi. Bingo iyileştiğinde merkezden alarak Bilecik'e götüreceğinin altını çizen Durutlar, "Bingo hayatının sonuna kadar benimle yaşayacak. Hayvanlarında bizler kadar yaşamaya hakkı var. Onları da yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. Bingo ile buluşmasında gözyaşlarına hâkim olamayan Durutlar'ın gözüne bakarak sevdiği köpeği de mutluluğunu sahibine gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Barınakta Duygulandıran Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement