Barış Güvercini Uçurdular - Son Dakika
Güncel

Barış Güvercini Uçurdular

Barış Güvercini Uçurdular

CHP milletvekilleri, 'tarihin sıfır noktası' olarak bilinen Göbeklitepe'de, barış güvercini uçurtma etkinliğine katıldı.

10.04.2013 20:09  Güncelleme: 10:23

Güneydoğu gezisine çıkan CHP milletvekilleri, 'tarihin sıfır noktası' olarak bilinen Göbeklitepe'de, Şanlıurfa Belediyesi'nin düzenlediği barış güvercini uçurtma etkinliğine katıldı.

Öğleden sonra kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki, 'tarihin bilinen en eski tapınağı' olarak kabul edilen Göbeklitepe'ye giden CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, törene katılan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte barış güvercinlerini uçurdu. Etkinlikte konuşan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe ile insanlık tarihinin yeniden yazıldığını belirterek, "12 bin yıl önce yapılmış olan bu tapınak bilinen insanlık tarihinin değişmesine vesile oldu. Bu nedenle barış güvercinlerini havaya uçurma etkinliğinin burada daha anlamlı olacağını düşündük. Çünkü burada birçok medeniyet yaşamış ve Hazreti İbrahim ile birlikte bu topraklarda engin hoşgörü anlayışı yerleşmiştir" dedi.

'UMARIZ MESAJ DOĞRU YERİ BULUR'

Gökyüzüne güvercin uçuran CHP'li vekiller adına konuşan Sena Kaleli, binlerce yıl öncesine ait izleri taşıyan Göbeklitepe'den barış mesajlarının verilmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, "Urfa'dan bu barış güvercinlerinin uçurulması anlamlı bir mesajdır. Umarız bu mesaj doğru yerleri bulur ve hepimize barışın önemini, dostluğun, kardeşliğin, kültürel kimliklerin ve kültürel kimliklere, tarihimize sahip çıkmanın önemini yeniden hatırlatır. Güvercinler gibi insanlar da hak ve özgürlüklerine sahip çıkabilmelidir. Umarız bu gün barış için güvercinlerin uçtuğu bir gün olarak kalmaz. Barışın kalıcı ve sürdürülebilir olması için atılması gereken diğer adımlar da atılır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Güvercini Uçurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement