Barzani'nin Görev Süresini Uzatma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Barzani'nin Görev Süresini Uzatma Çalışmaları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, siyasi partilerden görev süresinin uzatılması konusunu tartışma konusu yapmamalarını istedi.

05.04.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, siyasi partilerden görev süresinin uzatılması konusunu tartışma konusu yapmamalarını istedi.

Barzani, IKBY Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammet Sadık'ı kabul etti. Başkanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre görüşmede, 19 Ağustos'ta görev süresi dolacak olan Barzani'nin durumu ele alındı. Barzani'nin, "Kürdistan bölgesinin savaşta olduğu bir zamanda görev sürem siyasi partiler arasında tartışmaya neden olmamalıdır" dediği belirtildi.

Sadık'ın da gereken hassasiyetin gösterilmesi için siyasi parti yöneticileriyle görüşeceğini Barzani'ye ilettiği ifade edildi.

Mesut Barzani, 2005 yılında halk tarafından, 2009'da ise Parlamento'daki milletvekillerinin oylarıyla IKBY Başkanı seçilmişti. Bölgesel Kürt Parlamentosu, 2013'te görev süresini iki yıl uzattığı Barzani'nin başkanlık makamında kalmasını istiyor. Parlamentoda milletvekilleri bulunan ve aynı zamanda hükümet ortağı olan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu), İslami Toplum Partisi ve azınlık grupları, Barzani'nin görev süresinin uzatılmasını kendi aralarında tartışma konusu yapsalar da genel olarak destek veriyorlar.

DAEŞ'e karşı verilen mücadelede ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alan Barzani'nin görev süresinin uzatılmasına yerel halkın da sıcak baktığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'nin Görev Süresini Uzatma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement