Barzani, Nuceyfi'yle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Barzani, Nuceyfi'yle Görüştü

Barzani, Nuceyfi\'yle Görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Muttahidun Bloku Lideri Nuceyfi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

11.07.2014 12:12  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Muttahidun Bloku (Birleşikler Hareketi) Lideri Usame Nuceyfi ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği bildirildi.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Barzani'nin Erbil'deki resmi konutunda gerçekleşen görüşmede iki lider, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Musul'u ele geçirmesinin ardından, ülkede yaşanan krizden çıkış yollarını ele aldı.

Barzani ve Nuceyfi, Nuri el-Maliki'nin başında bulunduğu Bağdat hükümetinin, siyasi ve askeri krizin sorumlusu olduğunu dile getirdiler. Sünni lider Nuceyfi, Bağdat'taki yöneticilerin, başarısızlıklarını örtmek için halkı suçladığını ifade etti. Sünniler, Kürtler ve bazı Şii grupların, Maliki'nin üçüncü dönem başbakanlığına karşı çıktığını belirten Nuceyfi, Maliki'siz bir hükümet üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.

İki lider de siyasi sürecin aktif hale getirilmesi, ortak bir çözüm yolu bulunması, Irak parlamentosundaki siyasi parti ve bloklar arasında daha fazla fikir alışverişi yapılması noktasında aynı görüşleri paylaştı. Usame Nuceyfi, ayrıca Kürt bölgesinin kapılarını Iraklı sığınmacılara açan Barzani'ye teşekkür etti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani, Nuceyfi'yle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement