Başbakan Erdoğan: Asıl Milliyetçilik Ülkeye Hizmet Etmektir - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Asıl Milliyetçilik Ülkeye Hizmet Etmektir

Başbakan Erdoğan: Asıl Milliyetçilik Ülkeye Hizmet Etmektir

Başbakan Erdoğan, Devlet Bahçeli'ye göndermede bulunarak, "Asıl milliyetçilik milletine hizmet etmektir. Ülkesi için eser üretmektir, asıl milliyetçilik, bu millete, ülkeye hizmetkar olmaktır. " dedi

04.05.2011 16:53

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet döneminde yapılan hizmetleri 8 yılda yaptıklarını belirtirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye göndermede bulunarak, "Asıl milliyetçilik milletine hizmet etmektir. , ülkesi için eser üretmektir, asıl milliyetçilik, bu millete, ülkeye hizmetkar olmaktır. Asıl milliyetçilik üllkeye zenginlik katmaktır, okul yapmaktır, hastane yapmaktır, yol inşa etmektir, üniversite kurmaktır, şehirlere modern konutlar kazandırmaktır. Bu milletin onurunu dik tutmak, ay yıldılzlı bayrağı gururla dalgalandırmaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu'da, Avrupa'nın en büyük orman entegre ve laminant fabrikası olan Kastamonu Entegre Fabrikası ile diğer tesislerin açılışını toplu olarak gerçekleştirdi. Beraberinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile birlikte Erdoğan'ı Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, Emniyet Müdürü Sami Uslu ve diğer protokol görevlileri karşıladı.

Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde Türkiye'nin her konuda istikrarı ve güveni yakaladığını belirtirken, "iş adamlarımız, bu istikrar ve güven ortamında üretimlerini, ihracatlarını katlayarak artırdılar" dedi.

YATIRIMI, ÜRETİMİ, TİCARETİ VE İSTİHDAMI ÖZEL SEKTÖRÜN YAPMASINI SAVUNDUK

Başbakan konuşmasının devamında, ""Biz, devletin altyapıyı oluşturan, kuralları koyan, kuralların uygulanmasını denetleyen bir konumda bulunmasını, yatırımı, üretimi, ticareti ve istihdamı özel sektörün yapması gerektiğini bugüne kadar savunduk, savunuyoruz. Devlet görevini hakkıyla yerine getirdiğinde, özel sektörün yatırım konusunda fevkalade cesaretli ve istekli olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Türkiye, yıllarca devletin ve özel sektörün konumlarını doğru belirleyemediği için ekonomik sıkıntılar yaşamış bir ülke. Kimi zaman sosyalizm derecesinde devletçiliğe kaymış, kimi zaman başıboş bir serbest piyasa ekonomisine savrulmuş. Türkiye her konuda olduğu gibi, bu alanda da istikrarı ve güveni hükümetlerimiz döneminde yakaladı. İş adamlarımız, bu istikrar ve güven ortamında üretimlerini, ihracatlarını katlayarak artırdılar. Bunun yanında yurt dışında dünyanın en ücra köşelerine kadar işlerini yaygınlaştırarak kendilerine olan itimadımızın haklı olduğunu gösterdiler" dedi.

ELİNE, DİLİNE SAHİP OLACAKSIN

Erdoğan, Nasrullah meydanı'nı tıklım tıklım dolduran vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Şerife Bacı'nın yaşadığı kent olan Kastamonu'nun Kurtuluş Savaşı'nda en fazla şehit veren il olduğunu söyledi. Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'eline, beline diline hakim ol' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Kendisinden önceki beline hakim olamadı gitti. Genel başkanlıktan gitti, ama şimdi yine milletvekili adayı, Peki diğer tarafta hanım milletvekili ne oldu? Onu aday yapmadılar, suçlu omu oldu?. İkisi de suçlu değilmiydi?. Ama halen bu medya, böyle bir hareket için insanın özeline karışıyorlar' diyor. Kendi eşiyle mi ki özeli oluyor. Bu özel değil, genel genel. Bu ahlaksızlıktır. Toplumu aldatmayın" dedi.

BÖYLE ÖZEL OLURMU ALLAH AŞKINA

Son zamanlarda sayın Bahçeli'nin de bu tür söylemlere girdiğini belirten Erdoğan, "Çıkmış 'Ak Parti insanların özeline giriyor' diyor. Çünkü kendi adamlarının da kasetleri çıkmaya başladı, ondan rahatsız oluyor. Böyle özel olurmu Allah aşkına. Peki özel de niçin o milletvekillerini istifa ettirdin. Sahip çıkaydın. Başına geleceği biliyordu da ondan. Bu toplumun ahlak değerlerine, bizim eskimez değerlerimize ters düşenler noktasında herkes Hacı Bektaş-ı Veli'nin ifadesiyle eline, diline, beline hakim olacaksın' Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir skandalın genel başkanıdır. Yoksa hazine mi ? Böyle bir kaset çıkmasaydı Kılıçdaroğlu olur muydu?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun dün Siirt'de aklı, izanı, vicdanı, inancı bir kenara bırakarak büyük bir saygısızlığa imza attığını belirtirken Erdoğan, "Statükocuların Allah'ı Ankarada'dır' diyor. Buradan Kastamonu'dan sesleniyorum. Siirt'te karşında beklediğin kalabalığı bulamadın diye bu densizliği yapmaya hakkın var mı? Bu densizliktir. bu edepsizliktir, Bu yaradana karşı küstahlıktır, saygısızlıktır. Şahsıma yapılan hakarete her zaman katlanıyorum. Kılıçdaroğlu'ndan müslümanlardan özür dilemesini istiyorum. Buradan, Kastamonu'dan 'Haddini bil, haddini' diyorum. Bunlar 12 Haziran'da sandığa gömülecektir" dedi.

ASIL MİLLİYETÇİLİK, MİLLETİNE HİZMET ETMEKTİR

Ülkenin kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma üzerine inşa edildiğini belirten Erdoğan, Kurtuluş Savcaşı'nda 81 vilayetin canını, malını ortaya koyduğunu söyledi. "Biz milliyetçiliği hiçbir zaman ayrımcılık olarak görmedik" diyen Erdoğan, "Bizler biriz, beraberiz, kardeşiz. Asıl milliyetçilik milletine hizmet etmektir, ülkesi için eser üretmektir, asıl milliyetçilik, bu millete, ülkeye hizmetkar olmaktır. Asıl milliyetçilik üllkeye zenginlik katmaktır, okul yapmaktır, hastane yapmaktır, yol inşa etmektir, üniversite kurmaktır, şehirlere modern konutlar kazandırmaktır. Bu milletin onurunu dik tutmak, ay yıldılı bayrağı gururla dalgalandırmaktır" dedi.

SEVSİNLER SİZİN GİBİ MİLLİYETÇİLİĞİ

Erdoğan, 26 maddelik Anayasa değişikliğini büyük bir destekle gerçekleştirdiklerini de hatırlattığı konuşmasında, "İnanıyorum 12 Haziran'da da bu patlamayı gerçekleştireceğiz. Biz halkımıza efendi olmaya değil, halkımızın hizmetkarı olmaya geldik. Milli Eğitim bütçesi gerilerdeydi, birinci sıraya getirdik. İlk ve orta öğretimde sıraların üzerine kitapları ücretsiz olarak koyduk mu? Her şeyin başında insan var. İnsan varsa üretim var, tüketim var. Onun için bizler insanı öne çıkardık. Kastamonu'da Üniversite var mıydı? Kim Kastamonu'ya üniversiteyi kazandırdı kim? Biz kazandırdık biz. Evliyalar, ulemalar şehri Kastamonu üniversitesiz olamazdı. Biz geldik, MHP 45 liracık veriyordu üniversite öğrencisine. Sevsinler sizin gibi milliyetçiliği. Peki biz ne veriyoruz ? 240 lira veriyoruz üniversite öğrencilerine. Ne kadar müracaat olursa olsun, hepsine veriyoruz. Geçen yıl 900 bin öğrenciye verdik. Çıkmış Kılıçdaroğlu her eve 600 lira verecem diyor" dedi.

YURT SORUNU KALMAYACAK, KARA TAHTA KALKIYOR

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencileri için yurtları çoğaltıp, yaygınlaştırdıklarını da belirttiği konuşmasında, "inşallah yurt sorunu da kalmayacak, daha iyi ve güzel olacak. Bütün bunlarla beraber eğitimde size müjde veriyorum. Artık kara tahtayı kaldırıyoruz. Yavrular, çocuklar, kara tahta ilköğretimde, ortaöğretimde kalkıyor. Ne geliyor, akıllı tahta geliyor. Bu akıllı tahta bilgisayar donanımlı olacak. Bununla kalmıyoruz, her çocuğumuza ücretsiz olarak birer tane elektronik kitap veriyoruz. Amerikada'ki hangi imkana sahipse, Kastamonu'daki Ahmet, Mehmet, ;Ayşe, Fatma Hülya da sahip olacak" dedi.

DIŞ BORÇ 5. 1 MİLYAR DOLAR KALDI

İktidarları döneminde Türkiye'nin dış borcunun 5, 1 milyar dolar kaldığını, bunu da hemen ödeyebileceklerini belirten Erdoğan, "Çok düşük faizi var, yavaş yavaş öderiz. Yormuyoruz kendimizi. Hiç acele etmeye gerek yok. Bize hiç zararı yok, faydası var. 3 yıldır İMF ile anlaşma yapmadık. Bize hükmetmek istiyorlardı. Ama dönüp Maliye Bakanlığı'nı ben yönetecem diyorsa, kusura bakma, yönetemezsin diyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU MERKEZ BANKASI'NDAKİ PARAYA GÜVENİYOR

Merkez Bankası'nın kasasında bulunan 27, 5 milyar doların hükümetleri döneminde 93 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, "Kılıçdaroğlu öyle zannediyorum ki o kasadaki paraya güveniyor. Çünkü kasa doluyken kasadakı parayı boşaltmaya alışmışlar. Bu millet buna müsade etmez. Daha çoook beklersiniz. Zaten 12 Haziran'da da defterin dürülecek, bir daha da geri dönemezsin herhalde. Sayın Kılıçdaroğlu 8 yıldır SSK'nın genel müdürüğünü yaptı 90'lı yıllarda. O yılların dili olsa da konuşsa. Benim bacılarım kardeşlerim o yılları hatırlarlar. Sigorta hastanelerinin kuyruklarında az mı bekledik. İlaçlarımızı alabiliormuydunuz? İlacın yarısını alırsın, yarısını alamazdınız. Şimdi böyle bir şey var mı? Sayın Kılıçdaroğlu batırdın SSK'yı be. Senden önce böyle zarar etmiyordu, sen geldin her yıl geri gitti. Baktın bu işin altından kalkamaycan, merhum Ecevit'e siyasete girmek istediğini söyledin. Ecevit aday yapmadı. Şimdi de kalkmış Ecevit'in üzerinden prim yapmaya kalkıyor" dedi. Herkesin istediği hastaneye gidebildiğini, belli bölgelere de helikopter ambulanslar yerleştirdiklerini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

KAŞIKLA VERİP, KEPÇEYLE GERİ ALAN EKONOMİ YÖNETİMİNİ İTTİK

"İşte devlet bu. Hayal pazarlamadık, birilerinin yaptığı gibi umut simsarlığı yapmadık, bol keseden atan siyaseti elimizin tersiyle itip, millete göbeğini kaşıyan adam diyenlerle, milletin bütçesini har vurup harman savuran, kaşıkla verip, kepçeyle geri alan ekonomi yönetimini ittik. Devlet yüzde 63 borçlanma faizi ödüydu, şimdi yüzde d borçlanma faizi ödüyor. 63 nire, yüzde 7 nire. Nerde kalıyor bu fark, vatandaşımmın cebinde. Enflasyon yüzde 30'du, canavar değil miydi? Şimdi 4, 3. Değerli kardeşim aradakı fark 26 puan. Bu cebinizde kalan para, asgari ücreti üzerine koyduğunuzda bin liranın üzerine çıkar. Bunun hesabını kimse yapmıyor. Biz iktidara gemeden asgari ücretle kaç ekmek alıyordun. Biz gelmeden asgari ücretle aldığından az alıyorsan, inanın burada bir dakika durmam. Biz bu ülkeyi böyle yönettik, böyle yönetiyoruz. Cumhuriyet tarihinde 79 senede 6 bin 100 kilometre duble yol yapılmıştı, biz 13 bin 600 kilometre duble yol yaptık 8 yılda. Bu ne demek biliyor musun? Bunu 10 ile çarpacaksın, 79 sene biz iktidar olsaydık bu ülkede, 136 bin kilometre bölünmüş yol yapardık. Bakın artık hızlı trenimiz var, Ankara-Eskişehir, istanbul. Bu ay Ankara-Konya açıyırozu. Ilgaz tünelini yapıyoruz inşallah. Artık dağları aşmayacaksınız, tünellerden geçeceksiniz inşallah".

Bugün 40'a yakın tesisin hizmete açıp Kastamonu'ya 600 trilyonluk eser kazandırdıklarını belirten Erdoğan, "Biz hizmete doymuyoruz, doymaycağaız. Eğitimde de sağlıkta da, adlette de bu adımları atarak yolumuza devam edeceğiz. Ulaşımda aynı şekilde' dedi. Erdoğan 'Durmak yook' derken vatandaşlar hep bir ağızdan 'yola devam' diye bağırdı. Erdoğan, 81 vilayetin 81'inde artık üniversite olduğunu, yolları demir ağlarla birbirine bağladıklarını, akıllı tahtaları da ihalenin ardından okullara göndermeye başlayacaklarını belirtirken, 2002 yılından itibaren Kastamonu'ya Cumhuriyet tarihinde yapılanın 3, 5 katını yaptıklarını söyledi.

Bahçeli'nin '2023'in 'bizim projemizdi' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Niye bırakıp gittin. bu iş irade ister irade" dedi. Bahçeli' döneminde faizlerin yüzde 47 olduğunu, şimdi ise yüzde 5 olduğunu belirten Erdoğan, "Bu işler heyecan ister heyecan, coşku ister coşku. Öyleyse bayraklarınız, heyecanınız inmesin. Şarkımız neydi bizim? Hazırmıyız. 'Beraber yürüdük biz bu yollarda. Bu olmadı be. Kastamonu'ya, şehitler diyarına bu yakışmadı. 'Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurlarda. Şimdi dinlediğiniz tüm şarkılarda. Bize her şey sizi hatırlatıyor. Bize her şey sizi hatırlatıyor, bize her şey sizi hatırlatıyor' Günümüz kutlu olsun. 12 Haziran milletimiz, ülkemiz, Türk demokrasisi için, partimiz için hayırlı olsun diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Asıl Milliyetçilik Ülkeye Hizmet Etmektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement