Erdoğan: Bangladeş Tarihin Affetmeyeceği Bir Yanlış Yaptı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Bangladeş Tarihin Affetmeyeceği Bir Yanlış Yaptı

Erdoğan: Bangladeş Tarihin Affetmeyeceği Bir Yanlış Yaptı

Erdoğan, Bangladeş'te Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini değerlendirirken "Bangladeş tarihin affetmeyeceği bir yanlış yaptı" dedi.

13.12.2013 15:24  Güncelleme: 15:32

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş'te Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini değerlendirirken "Bangladeş tarihin affetmeyeceği bir yanlış yaptı" dedi.

"ABDULKADİR MOLLA'NIN İDAMI TARİHİ YANLIŞ"

Karşıyaka Spor Salonu'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idam edilmesinin tarihi bir yanlış olduğunu söyledi.

BANGLADEŞ HALKINA MESAJ YOLLADI

Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'yla, Molla'nın idam edilmemesi için bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Kendisinden 65 yaşındaki Abdülkadir Molla'yı idam etmemeleri noktasındaki ricamıza rağmen Hükümetlerde bulunmuş, ta 1960'lı yıllardaki bir şeyin hesabını soruyorlar. Bangladeş'in tarihin affetmeyeceği tarihi bir yanlış yaptı. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ne kadar dava diye sorulduğunda şu anda, 300 daha idamla yargılanacak kişi var diyorlar. Dünyada bu tür yargılamaların, duygusal yargılamaların artık bitmesi gerektiğini, adaletin tecelli etmesini herkesin beklediğini özellikle vurgulamak istiyorum. Bangladeş halkına sabır temenni ediyorum ve siyasi mücadeleyi de Bangladeş halkının bırakmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü çekilmek meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir ve demokrasi mücadelesinden yılmamak gerekir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Bangladeş Tarihin Affetmeyeceği Bir Yanlış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement