Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"(AK Parti'deki 3 dönem kuralı) Diğer partilere de kulaklarına küpe olmasını ve örnek olmasını dilerim. Burası babamızın çiftliği değil" "Bu, AK Parti'nin Türkiye'de yerleştirmeye çalıştığı bence çok önemli bir değişiklik, gelişme ve büyümedir.

03.05.2014 16:39

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisindeki "3 dönem kuralı"yla ilgili, "Diğer partilere de kulaklarına küpe olmasını ve örnek olmasını dilerim. Burası babamızın çiftliği değil" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret eden Arınç, AK Parti'nin, bu ilçede 30 Mart'taki yerel seçimlerde çok büyük bir zafer kazandığını söyledi.

Aktaş'ı, başarısından dolayı tebrik eden Arınç, "Gerçekten çok büyük bir oy oranıyla seçildi. Alinur Aktaş ismi, teşkilatlarımızla özdeşleşmiş hale geldi. İnegöl de onu çok sevdi, benimsedi. Bu başarıda, İnegöl halkının da çok büyük katkısı var. Her birine ayrı şükran borcumuz var" ifadesini kullandı.

Arınç, İnegöl'ün pek çok ilden daha büyük ve fazla nüfusa sahip olduğunu belirterek, ilçenin ekonomik bir potansiyeli, eğitim düzeyi ve insan kalitesinin çok yüksek olduğunu dile getirdi.

İnegöl'ün, sadece Türkiye'nin değil dünyanın markası haline geldiğini vurgulayan Arınç, "İhracatta da çok önemli bir pay sahibi. Oylat, bir tabiat harikası. Tarımsal faaliyetleri ve sanayideki fabrikalarıyla İnegöl, çok önemli bir merkez. Biz de hamdolsun kamu yatırımları konusunda ilçeyi hiç ihmal etmedik. Bundan sonra da yatırımlarımız sürecek. İnegöl, huzurlu, mesut, bahtiyar insanların beldesi. Halkı inançlı, dürüst, çalışkan" diye konuştu.

Arınç, buraya gelmeden önce uğradığı Yenişehir ilçesinde, gazetecilerin "3 dönem kuralı" ile ilgili sorusunu yanıtladığını hatırlattı.

Bunun sadece bakanları ve milletvekillerini kapsamadığını anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Kulakları çınlatalım, bu 3 dönem kuralı, sadece milletvekili ve bakanlar için değil belediye başkanları için de geçerlidir. Alinur Aktaş kardeşimiz bir sonraki seçimlerde yüzde 100 oy alacak kapasiteye gelse bile artık tekrar aday olma şansı yok, bu kural değişmediği sürece. Onun da bundan şikayeti olduğunu sanmıyorum. Bu, AK Parti'nin Türkiye'de yerleştirmeye çalıştığı bence çok önemli bir değişiklik, gelişme ve büyümedir. 3 dönemden sonra çok başarılı olsa bile bir değişime ihtiyaç var. Eminim İnegöl'den Alinur Aktaş kadar başarılı olacak nice arkadaşlarımız, milletvekili ve dostlarımız vardır. Bu, bir bayrak yarışı. Şimdiden 5 yıl sonrasını konuşmak pek doğru değil belki ama siz sorduğunuz için söylemiştim. Tekrar sormayasınız diye de şimdiden ifade ediyorum. Diğer partilere de kulaklarına küpe olmasını ve örnek olmasını dilerim. Burası babamızın çiftliği değil. Biz güçlü bir aileyiz, her seçimde oyunu artıran bir partiyiz. Tabanımız çok güçlü ve arkası geliyor. Kökümüz, hamdolsun çok bereketli. Arkamız çok güçlü bir şekilde geliyor."

Gazetecilerle "selfie" fotoğrafı

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ı da ziyaret eden Arınç, bu ilçenin, dünyanın dikkat ettiği bir merkez haline geldiğini belirtti.

Sargın'ın, yerel seçimlerde başarılı olduğunu ve halkın desteğini aldığını dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"İznik, tarihi ve turistik anlamda Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri. Huzurlu, rahat ve verimli günler İznik'i beklemekte. Tabii ki kendisini de zor bir görev beklemekte. Bugün İznik'te altyapı çalışmaları var. Toz, toprak olacak. Zahmetsiz iş olmaz. Yakında doğalgaz ile birlikte İznik, gıpta edilen bir ilçe haline gelecek. İznik'te orta ve küçük ölçekli sanayinin haricinde büyük sanayi düşünmüyoruz. Tarıma destek vereceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde ilçeye çok önemli yatırımlar yapılacak."

Arınç, ziyaretinin ardından "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla İznik Gölü kıyısında "selfie" fotoğrafı çektirdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement