Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

"Hasta olduğu halde Emrah Kara'nın polis kurşunu sonucu ölmesi; açıkça yaşam hakkının ve hukukun, bizzat polis tarafından ihlalidir" "Alman hükümetinden ve yetkililerden, bu ölüm hadisesinin şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz"

22.12.2013 16:45

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Emrah Kara'nın Almanya'da öldürülmesine ilişkin, "Alman hükümetinden ve yetkililerden, bu ölüm hadisesinin şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Bozdağ, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Emrah Kara adlı vatandaşımızın öldürülmesi, hepimizi üzmüştür. Allah rahmet etsin. Hasta olduğu halde Emrah Kara'nın polis kurşunu sonucu ölmesi; açıkça yaşam hakkının ve hukukun, bizzat polis tarafından ihlalidir. Polisin, sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesi, meşru müdafaa sayılmaz, sayılamaz.

Alman hükümetinden ve yetkililerden, bu ölüm hadisesinin şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz. Türkiye, bu konudaki soruşturma ve yargılamanın hukuka uygun ve adil sonuçlanmasının takipçisidir. Vatandaşlarının hukukunu dünyanın neresinde olursa olsun korumak ve savunmak, Türkiye'nin doğal hakkıdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement