Başından Vurulan Gencin Organları Bağışlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başından Vurulan Gencin Organları Bağışlandı

Başından Vurulan Gencin Organları Bağışlandı
22.12.2012 12:08  Güncelleme: 12:20

Antalya'da kız arkadaşını bulmak için gittiği evin sahibi tarafından açılan ateş sonucu yaralanan Agit Gökalp'in beyin ölümü gerçekleşti.

Antalya'da ailesini terk eden kız arkadaşını bulmak için gittiği evin sahibi tarafından tabancayla açılan ateş sonucu başından yaralanan 19 yaşındaki Agit Gökalp'in beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Agit Gökalp'in tüm organlarını bağışladı.

Antalya'da ailesini terk eden kız arkadaşının gittiğini düşündüğü evin sahibi 29 yaşındaki M.P.'nin tabancasından çıkan mermiyle ağır yaralanan Agit Gökalp, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Tabancadan çıkan merminin başında kaldığı anlaşılan Gökalp'in beyin ölümü gerçekleşince, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Enstitüsü Koordinasyon Merkezi görevlileri, gencin ailesiyle görüşerek, organ bağışına ikna etti. Görüşmeden sonra ailesi, beyin ölümü gerçekleşen Agit Gökalp'in tüm organlarını bağışladı. Aile, Agit Gökalp'in tüm organlarını 'Başkalarına can olsun' diye bağışladıklarını bildirdi.

Gökalp'in hangi organlarının nakle uygun olduğu ile organ nakledilecek hastaların belirlenmesi için çalışmalara başlandı.

KIZ ARKADAŞINI ARIYORDU

Agit Gökalp'in kız arkadaşı önceki gün ailesiyle tartıştıktan sonra evi terk etti. Gökalp, kız arkadaşının ailesiyle birlikte onu aramaya çıktı. Kızın, eski arkadaşı M.P.'nin yanına gittiğini düşünen Gözalp, bu kişinin merkez Kepez İlçesi Gazi Mahallesi 6611'inci Sokak'taki evine gitti. Kız arkadaşının o evde bulunduğunu iddia eden Agit Gökalp ile ev sahibi M.P. tartıştı. Eve girip odalara bakmak isteyen Gökalp ile M.P.'nin tartışması kavgaya dönüşünce, M.P., tabancasıyla ateş ederek Agit Gökalp'i başının sol tarafından vurdu. Başında mermi kalan Gökalp ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Daha sonra hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi sürdürülen Agit Gökalp'in beyin ölümü gerçekleşti.

Gökalp'ın kız arkadaşının, tartışmanın yaşandığı sırada bir başka arkadaşının evinde olduğu ve ailesinin evine döndüğü belirtildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başından Vurulan Gencin Organları Bağışlandı - Son Dakika


Advertisement