İzmir'in Konak İlçesi'nde geçen 24 Ocak'ta hava almak için evden çıkıp, arkadaşlık ettiği 25 yaşındaki İ.Ç. ile 26 yaşındaki N.S.'nin yanına giden, ancak İ.Ç.'nin elindeki tabancanın ateş alması sonucu başından yaralanan lise öğrencisi 18 yaşındaki İzzettin Üzel, kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam savaşını dün kaybetti. Üzel'in ölümünün ardından daha önce serbest bırakılan iki kişiden İ.Ç. tekrar gözaltına alındı.
Pazaryeri Mahallesi 952 Sokak'ta geçen 24 Ocak'ta meydana gelen olayda, Nevvar Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kuaförlük Bölümü son sınıf öğrencisi İzzettin Üzel, evden çıktığı sırada sokakta, arkadaşları İ.Ç. ve N.S. ile karşılaştı. İddiaya göre, İ.Ç., yeni aldığı ruhsatsız tabancayı arkadaşlarına göstermek istedi. Tabancanın şarjörünü takmak isteyen İ.Ç.'nin elindeki silah bir anda ateş aldı ve kurşun Üzel'in ensesinden girip kafatasına saplandı. Ağır yaralanan liseli genç, ambulansla Basmane Semti'ndeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Polis tarafından gözaltına alınan İ.Ç. ile N.S., işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
HASTANEDE CAN VERDİ
Arkadaşları ve yakınlarının akın ettiği hastanede yaşam savaşı veren liseli genç, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Üzel, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu arada daha önce serbest bırakılan iki kişiden tabancanın sahibi olan İ.Ç. tekrar gözaltına alındı.
İ.Ç., bugün işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, Üzel için Basmane semtindeki Çorakkapı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Üzel'in yakınları ve arkadaşları katıldı. İkindide kılınan cenaze namazının ardından Üzel, Doğançay Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. - İzmir
Son Dakika › Güncel › Başından Vurulan Liseli Yaşam Savaşını Kaybetti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.