Başkan, Ateşten Atladı, Demir Dövdü - Son Dakika
Güncel

Başkan, Ateşten Atladı, Demir Dövdü

Başkan, Ateşten Atladı, Demir Dövdü

TDBB'nin İstanbul'da düzenlediği Nevruz etkinliğine katılan Başkan Karaosmanoğlu, protokol ile demir dövüp, ateşten atladı

21.03.2012 16:48  Güncelleme: 16:47

Başkan, ateşten atladı, demir dövdü

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve TÜRKSOY tarafından organize edilen, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İstanbul Topkapı Kültür Parkı'nda düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, etkinlikte ateşten atladı, örs üstünde demir dövdü ve yumurta tokuşturdu.

Türk Dünyasından Geniş Katılım

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TDBB'nin yanı sıra Zeytinburnu Belediyesi'nin de katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte mehter takımının gösterisi büyük heyecan yaşatırken, Türk dünyasından gelen dans topluluklarınca gösteriler yapıldı.

Vali Mutlu, Başkan Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin geleneksel Nevruz ateşinden atladığı etkinlik, İstanbul Topkapı Kültür Parkı'nda geniş bir katılımla gerçekleşti. Kutlamalarda konuşan İstanbul Valisi Mutlu, bayramların insan gönlünde farklı heyecanlar yaratan, özel günler olduğunu belirtti.

Nevruz Dostluk Ve Kardeşlik Çağrısıdır

Türk dünyasından gelen dans topluluklarının ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterileriyle coşkunun doruğa ulaştığı etkinlikte söz alan Başkan Karaosmanoğlu, ''Pek az bayram vardır ki,

insanlığa mal olsun.

Pek az mutluluk vardır ki, herkesçe paylaşılsın. İşte Nevruz Bayramı, bize baharı, hayatı ve yeniden dirilişi müjdeleyen en güzel dostluk ve kardeşlik çağrısıdır. Biz de bugün burada, bu çağrıya uyup, bir araya geldik. Baharın coşkusunu, huzurunu, sevincini paylaşmak için, el ele gönül gönüle verdik'' ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement