Başkan Çerçioğlu'nun 2016 Yılı Hedefi 1,5 Milyon Yerel Fide - Son Dakika
Güncel

Başkan Çerçioğlu'nun 2016 Yılı Hedefi 1,5 Milyon Yerel Fide

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu, sosyal belediyeciliğin marka hizmetlerini tarımsal alandaki proje ve çalışmalarla çok daha yukarılara çekiyor.

01.06.2016 12:18

2015 yılında 300 bin yerel fideyi Aydınlılar'a ulaştıran Başkan Çerçioğlu'nun 2016 hedefi 1,5 Milyon yerel fideyi vatandaşlara ulaştırmak. Çerçioğlu, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek yerel fideleri vatandaşlara kendi elleriyle dağıtıyor.

Bereketli toprakları ile Efeler Diyarı Aydın, Anadolu'da tarımın ilk yapıldığı yerler arasındadır. Aydın'ın zengin besin değerlerine ve güçlü genetik yapıya sahip tarım ürünleri, hayal gücünü zorlayacak çeşitliliktedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıldır bu topraklarda ekilen tohumlarımız ve geleneksel tarım yöntemlerimizin hızla kaybolmasına karşı alternatif projeler üretiyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi, yerel tarım ürünlerimize sahip çıkmak için yerel tarım ürünleri çalışma sahalarında ve seralarında yerel tohumlarımızı geleceğe taşımak için çalışmalar yapıyor..

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yerel tarım ürünlerine sahip çıkmak adına yaptıkları çalışmalar için, "Çünkü bu ürünler bize ait, doğal ve güvenilir. Sağlıklı olduğu kadar ekonomik ve yaşama gücü yüksek ürünler. Aydın'a has yerel tarım ürünlerimizin sofralarımızda hak ettiği yeri bulmasını çok önemsiyorum" ifadelerini kullanıyor.

Bozdoğan Yerel Tarım Ürünleri Fide Serası:

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında Yenipazar serasında üretilen fideleri için vatandaşlardan gelen yoğun talep karşısında 2016 yılında hedeflenen 1 milyon beşyüz bin fidenin üretilebilmesi için Bozdoğan ilçesinde 1500 metre kare büyüklüğünde ikinci bir serayı hizmete açtı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun açılışını yaptığı sera yerel tarım ürünlerine ilgi duyan tüm vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilir.

Yenipazar Yerel Tarım Ürünleri Çalışma Sahası:

Yerel tarım ürünleri vatandaşların dalında görebilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yenipazar ilçesinin girişinde 4000 metre kare alanda oluşturduğu çalışma sahasını vatandaşların ziyaretine açtı. Hafızalarımızda yer etmiş tüm sebze çeşitlerini dalında görmek ve fidelerini temin etmek mümkün olabilecek.

Yerel Tarım Ürünleri Eğitim Çalışmaları:

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan AYBA Hizmet Ağı çalışanlarına 17 ilçenin tamamında yerel tarım ürünlerinin önemi ve yaşatılması için eğitimler verdi. İlk eğitimler sonunda bir çok ilçede unutulmuş olan yerel tarım ürünlerinin fideleri ve tohumları yeniden üretime kazandırılmaya başladı. Eğitim çalışmalarına köylerde de devam edilmekte. Hedef iki yıl içerisinde tüm köylere ulaşmak ve bu konuda üreticileri bilgilendirmek.

Çakırbeyli Üretici Pazarı Projesi:

İlk örneği Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi'nde oluşturularak Mayıs ayında açılan üretici pazarı ile kırsal üretimin şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşlara direk olarak ulaştırılması hedefleniyor. Özellikle yerel tarım ürünlerinin değerlendirileceği bu pazar alanında üretimin ilk aşamasından pazar tezgahlarına kadar olan süreçte Büyükşehir Belediyesi üreticiye destek olurken tüketicilerinde hizmetinde olacak. Üretici pazarlarının farklı ilçelerde sayılarının arttırılması için çalışmalar devam ediyor.

Çine Çiçekçilik Projesi:

Çine ilçesine bağlı Mutaflar Mahallesi çiçek üretimi konusunda ilin en önemli noktalarından birisi. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile elbirliği içerisinde bu bölgeyi Aydın'ın çiçekçilik merkezi haline getirmek için çalışıyor. Çine Çiçekçilik Kooperatifi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyacı olan tüm çiçek türlerini yetiştirmek için kolları sıvarken, büyükşehir belediyesi de kendilerine yetiştiricilik alanında her türlü desteği sağlıyor. Yolu Çine'den geçen tüm vatandaşlar bahçelerini renklendirecek en güzel çiçekleri en uygun fiyatla temin edebilirler. Çine'nin Mutaflar Mahallesi ayrıca Ortanca çiçeğinin ülkemizde en yoğun üretildiği bölge olma özelliğini de sahip.

Karacasu Mantarcılık Projesi:

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Mantarı Üretimi projesi ile ilgili çalışmalarına da başladı. Teknik personeller tarafından yapılan alan çalışmaları neticesinde Karacasu ilçesinin kültür mantarı yetiştiriciliği alanında önemli avantajlara sahip olduğu tespit edildi. Bunun neticesinde Karacasu Kadın Kalkınma Kooperatifi desteklenerek başta kültür mantarı olmak üzere el işlemeciliği ve çömlekçilik alanlarında üretim potansiyeline sahip kadınlar için gerekli altyapı sağlanmaya başlandı. 2016 yılı içerisinde yıllık 250 ton kültür mantarı üretim kapasitesine sahip tesislerin tamamlanarak kadın üreticilerin hizmetine sunulması hedefleniyor..

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Çerçioğlu'nun 2016 Yılı Hedefi 1,5 Milyon Yerel Fide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement